Poliţist cercetat pentru crimă în cazul Pârvu | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Poliţist cercetat pentru crimă în cazul Pârvu

* poliţistul acuzat că a tras în Sorin Pârvu este cercetat pentru infracţiunea de omor calificat * familia victimei a primit, în sfârşit, vestea pe care o aştepta de luni de zile, timp în care dosarul s-a plimbat de la un parchet la altul * procurorii bucureşteni au decis să se ocupe de anchetă în acest caz, dosarul fiind preluat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, chiar după ce a fost definitivată expertiza balistică * verdictul dat de procurorii bucureşteni a adus o rază de speranţă familiei Pârvu

Răsturnare de situaţie în cazul Pârvu. După 10 luni de anchete, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au dispus începerea urmăririi penale faţă de ofiţerul IGPR care a tras în Sorin Pârvu. Poliţistul bucureştean Georgian Dragomir este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Familia victimei a primit, în sfârşit, vestea pe care o aştepta de luni de zile, timp în care dosarul s-a plimbat de la un parchet la altul, rezultatele expertizei balistice au fost ţinute secrete, iar anchetatorii au tot amânat pronunţarea în acest caz.
Potrivit şefului Biroului de Presă al PICCJ, procuror Ramona Bulcu, cauza ce are ca obiect decesul lui Sorin Pârvu se află pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. "În dosarul nr.534/P/2010, aflat pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Dragomir Georgian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat", a precizat procurorul. Decizia a venit la mai bine de o lună de zile de când aceeaşi sursă ne informa că împotriva ofiţerului IGPR nu se începuse încă urmărirea penală, ceea ce a provocat revolta familiei Pârvu, convinsă că se încearcă muşamalizarea acestui caz.
În cele 10 luni de zile care au trecut de când Sorin Pârvu a fost împuşcat în plină stradă, tatăl său a trimis numeroase solicitări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unde s-a aflat iniţial dosarul, apoi la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în speranţa că va afla care este stadiul anchetei. Luni de zile, răspunsul a fost de fiecare dată acelaşi: în timp ce procurorii bucureşteni spuneau că dosarul este la Bucureşti, procurorii de la PICCJ declarau contrariul. În final, situaţia s-a lămurit, în ultimul răspuns primit de familia Pârvu precizându-se că ancheta a fost preluată de procurorii bucureşteni. "În referire la cererile dvs. din 15.06.2010, vă comunicăm că, prin rezoluţia din 10 mai a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul privind decesul lui Pârvu Sorin a fost preluat în vederea efectuării urmăririi penale, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în ultimul răspuns trimis familiei Pârvu, în data de 8 iulie. Transferul dosarului la Bucureşti s-a făcut chiar după ce a fost definitivată expertiza balistică pe care era scris negru pe alb numele poliţistului care l-a împuşcat pe Sorin Pârvu. Procurorii gălăţeni au precizat la acea dată că aceasta este o procedură normală atunci când este vorba de cazuri complexe. În acest timp, familia Pârvu a aşteptat în zadar să afle informaţii despre anchetă şi nu a reuşit să vadă nici măcar expertiza balistică, deşi i s-a promis că va primi rezultatul acesteia.

"Mă gândeam că vor să muşamalizeze cazul"

În urmă cu o lună şi jumătate, când încă nu se începuse urmărirea penală împotriva ofiţerului IGPR, tatăl lui Sorin Pârvu declara revoltat: "Înseamnă că băiatul meu s-a împuşcat singur în ceafă, nu ştiu cum! I-a luat pistolul poliţistului şi s-a împuşcat?! Dacă nu s-a început urmărirea penală, înseamnă că mortul este vinovat, o să zică până la urmă că Sorin a murit de inimă, mă aştept la orice". Acum, însă, verdictul dat de procurorii bucureşteni a adus o rază de speranţă în familia Pârvu. "Este o veste foarte bună pentru noi, nu mă mai aşteptam la aşa ceva după atâta timp. Mă gândeam că vor să muşamalizeze cazul. Înseamnă că procurorii de la Galaţi au adunat probe suficiente pe parcursul anchetei, şi-au făcut treaba. Dacă s-a început urmărirea penală înseamnă că o să îl scoată şi din Poliţie, s-a făcut dreptate. Eu voiam să merg la Bucureşti, am vorbit cu nişte avocaţi. Dar dacă s-a început urmărirea penală este un lucru bun, nu îmi vine să cred, o să o anunţ şi pe nora mea. Probabil se lucrează în continuare la dosar, ancheta este în desfăşurare la Parchet, apoi dosarul o să ajungă în instanţă. Avem şi noi o speranţă acum. Să vedem ce se întâmplă în continuare. Aşteptăm să ni se trimită un răspuns oficial de la Parchet", ne-a spus tatăl lui Sorin Pârvu, care a aflat de la redactorii "Obiectiv" decizia procurorilor de începere a urmăririi penale. Rămâne de văzut dacă, până la urmă, ofiţerul IGPR Georgian Dragomir va fi găsit vinovat şi condamnat de instanţă.
Reamintim că Sorin Pârvu a fost împuşcat de poliţişti de la
Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pe data de 26 septembrie 2009, în timpul unei misiuni secrete de capturare a unui brăilean urmărit internaţional. Poliţiştii au blocat în trafic autoturismul în care se afla Sorin Pârvu, având informaţii că acesta era folosit şi de urmărit. Poliţiştii, îmbrăcaţi în civil şi cu cagule pe faţă, au coborât din maşini cu pistoalele în mână, apoi au deschis focul. Sorin Pârvu a fost împuşcat în ceafă, ceea ce i-a fost fatal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro