Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii brăileni le-au declarat război braconierilor

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila, în perioada 20 august-31 decembrie 2013, din dispoziţia conducerii IGPR, se desfăşoară la nivel naţional o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pun în pericol fondul cinegetic naţional.
De la declanşarea acţiunii, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au constatat zeci de infracţiuni, dintre care 28 de infracţiuni în domeniul braconajului cinegetic, iar 22 de infracţiuni în concurs cu infracţiunea de braconaj cinegetic, prevăzute de alte acte normative (Codul Penal sau Legea nr. 295/2004 (republicata) privind regimul armelor şi muniţiilor).
În 33 de cazuri, braconajul cinegetic a fost comis cu arme letale de vânătoare, dintre care două deţinute ilegal.
Pentru comiterea infracţiunilor de braconaj cinegetic sunt cercetate 12 persoane, dintre care două în stare de arest preventiv. De asemenea, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale.
Ca şi măsură complementară, au fost indisponibilizate 4 arme letale, din care două deţinute ilegal, o armă neletală deţinută ilegal, 129 cartuşe, două proiectoare, două autoturisme, 37 kg carne de vânat, 3 dispozitive de confecţionat cartuşe şi bunuri care prin destinaţia lor erau folosite pentru confecţionarea cartuşelor artizanale (pulbere, capse, alice, tuburi goale de cartuş etc.).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro