Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii şi jandarmii în acţiune, de Sf. Maria

Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi la datorie pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare). Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea climatului de ordine publică şi prevenirea tuturor faptelor antisociale, precum şi pentru menţinerea fluenţei şi siguranţei traficului rutier. În intervalul 15-17 august 2014, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a luat o serie de măsuri suplimentare pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente negative. "Pe perioada celor trei zile nelucrătoare, poliţiştii vor acţiona alături de jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase, evenimente cultural-artistice şi ceremonii militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei. În fiecare zi, în medie, 156 de poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, precum şi de alte formaţiuni, cu peste 60 de autospeciale, vor fi mobilizaţi pentru a preveni şi combate faptele ilegale, intervenind pentru descurajarea elementelor infracţionale şi combaterea fenomenelor cu impact stradal - cerşetoria, consumul de droguri, furturile, înşelăciunile", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.
Pentru prevenirea faptelor antisociale, vor acţiona, zilnic, 59 de patrule de poliţişti, 47 dintre acestea fiind auto şi 12 pedestre, iar pentru prevenirea accidentelor rutiere vor fi folosite 12 aparate radar. De asemenea, în zilele următoare, poliţiştii de la transporturi vor avea în atenţie trenurile de călători, staţiile şi triajele de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor şi furturilor din bagaje.
Jandarmii sunt şi ei la datorie, pe timpul manifestărilor cultural-artistice desfăşurate cu ocazia serbării "Zilelor Brăilei". Începând din ziua de 14 august şi până duminică, 17 august, aproximativ 90% din efectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila va fi
angrenat în executarea misiunilor de ordine publică. Jandarmeria Brăila recomandă cetăţenilor ca, în timpul participării la aceste evenimente, să evite consumul excesiv de alcool, să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale pentru a evita furturile din buzunare, să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme şi să nu lase la vedere în interiorul maşinii obiecte de valoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro