Pogea aşteaptă motivaţia judecătorului, înainte să decidă dacă va face recurs | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Pogea aşteaptă motivaţia judecătorului, înainte să decidă dacă va face recurs

Comunicatul de vineri prezintă o nuanţare a poziţiei ministrului, în condiţiile în care, joi seară, Ministerul Finanţelor anunţa că "ministrul finanţelor publice va formula, în termenul legal, cale de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României".

Comunicatul ministerului precizează că Gheorghe Pogea nu a primit încă o comunicare oficială a sentinţei civile prin care a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie (120 lei, la salariul minim actual, de 600 lei) pentru fiecare zi de întârziere a plăţii sporului de 50% pentru angajaţii instanţei supreme, pentru că nu a respectat decizia CAB privind aceste sporuri. Amendarea se pune în practică din 9 iulie, dată la care s-a hotărât că Ministerul Finanţelor Publice trebuie să plătească 50% sporul de stres.

"Pentru a cunoaşte motivele care au stat la baza acestei hotărâri şi pentru a-şi formula un punct de vedere faţă de argumentele instanţei, Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a solicitat Curţii de Apel Bucureşti redactarea sentinţei civile nr. 57 CC/16.07.2009 prin care instanţa a admis cererea formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată în comunicatul MFP.

Finanţele menţionează că, prin aceeaşi hotărâre, "Curtea de Apel Bucureşti a respins obligarea solidară a pârâţilor (ministrul Gheorghe Pogea şi Ministerul Finanţelor Publice) la despăgubiri constând în suma de 5.500.000 lei, reprezentând cuantumul cheltuielilor de personal pentru luna iunie 2009".

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, joi, cererea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de sancţionare a Ministerului Finanţelor Publice şi a ministrului Gheorghe Pogea pentru neexecutarea hotărârii CAB, prin care trebuia plătit sporul de stres de 50%. Cererea ÎCCJ a fost înregistrată, marţi, de către Curtea de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 9 iulie, admiterea cererii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de anulare a executării adresei Ministerului Finanţelor, prin care s-a anunţat că salariile angajaţilor de la ÎCCJ nu vor mai include sporul de stres. Angajaţii ÎCCJ au contestat, în instanţă, actul Ministerului Finanţelor prin care le-au fost suspendate anumite sporuri, surse din magistratură declarând pentru NewsIn că şefii ÎCCJ au refuzat să plătească, miercuri, 8 iulie, salariile angajaţilor fără aceste sporuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro