Mergi la conţinutul principal

"Podul prieteniei" a ajuns la gradinita din Tudor Vladimirescu

In urma cu doi ani, o organizatie din Germania, "Malteser Hilfsdienst" din Erfurt, Germania, a pus bazele unei colaborari intre gradinite din Romania si gradinite din Germania, colaborare care presupunea si oferirea de ajutoare copiilor din cartiere sau localitati dezavantajate. In aceasta saptamina, echipa Luciei Dumitru a ajuns la gradinita din Tudor Vladimirescu, impreuna cu preotul paroh catolic Carsten Kampf din landul Turingia, Germania. Directorul scolii din Tudor Vladimirescu, in cadrul careia functioneaza gradinita, prof. Neti Spatarescu, a explicat ca vizita a avut drept obiectiv implicarea gradinitei in proiectul "Podul prieteniei" demarat acum doi ani si in care sint implicate si alte doua gradinite, "Lucia" din Chiscani si "Mica Sirena" din Braila. Copiii au primit jucarii, dulciuri, iar conducerea inca 100 de euro pe care sa-i foloseasca in beneficiul micutilor. Vizita a fost coordonata de inspectorul invatamintului prescolar, Dumitra Dumbrava. La proiect participa educatoarele Iulia Cireasa si Camelia Frone, care spera ca se vor putea infrati cu o gradinita din Germania.
Reprezentantul acestei organizatii, Lucia Dumitru, a inceput aceasta actiune cu gradinita din Chiscani, care ulterior a fost botezata gradinita "Lucia". Unitatea, unde activeaza educatoarele Stela Lascu si Marina Radu, se afla atunci intr-o stare jalnica: acoperisul era gaurit, nu erau jucarii, materiale didactice, pe jos era un linoleum vechi. Dupa donatiile consistente aduse de Lucia Dumitru, gradinita s-a schimbat radical, a devenit un loc unde micutii veneau cu placere, iar parintii nu se mai temeau de faptul ca li se puteau imbolnavi copiii. Apoi, echipa Luciei Dumitru a ajuns la gradinita "Mica Sirena", din cartierul Comorofca, la educatoarele Lenuta Lascu si Virginia Gavrila. O gradinita destul de mare, dar saraca, pentru ca majoritatea parintilor care isi trimiteau copiii la gradinita erau someri. Din nou, ajutorul financiar si in diferite obiecte oferit de comunitatea germana prin organizatia din Erfurt a facut minuni si a adus bucuria pe fetele micutilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro