Podul peste Dunăre forțează operatorul bac ”Romnav” să își caute alte domenii de activitate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Podul peste Dunăre forțează operatorul bac ”Romnav” să își caute alte domenii de activitate

* deja, acționarii principalei firme care asigură trecerea bac spre Smârdan, județul Tulcea au aprobat înființarea unor noi societăți cu capital ”Romnav” * se zvonește că sunt vizate afaceri în agricultură, însă acest aspect nu ne-a fost confirmat de patronul Gheorghe Antistescu, care a preferat să nu facă declarații pe această temă * cât privește celălalt operator bac de la trecerea Smârdan, „Danubtrans”, acesta nu și-a făcut deocamdată alte planuri de afaceri

 

Lucrările la podul peste Dunăre își mențin ritmul foarte bun și toată lumea se așteaptă ca de anul viitor noul pod să devină funcțional și să preia traficul auto peste fluviu. Vestea este una foarte bună pentru toată lumea, mai puțin pentru cele două firme din Brăila - „Romnav” și „Danubtrans” - care au asigurat până acum trecerea cu bacul peste Dunăre. Cum vor rămâne în curând fără obiectul de activitate, acestea sunt forțate de împrejurări să se reorienteze către alte domenii, iar cel puțin una dintre ele nu pare să piardă vremea. Este vorba despre compania „Romnav” care, potrivit site-ului Ziare.com, are în plan să își extindă domeniul de activitate, prin achiziția și chiar înființarea de societăți cu capital total sau ultra majoritar Romnav SA, care să atenueze efectele deschiderii traficului pe podul de la Brăila. Romnav” nu depinde exclusiv de trecerea bac, deoarece are ca obiect de activitate inclusiv transportul de marfă pe Dunăre, având în dotare nave fluviale specializate în astfel de servicii. Bacurile reprezintă, totuși, o componentă importantă a activității „Romnav”, firmă care deține două bacuri de câte 300 tone și două bacuri de 25 de tone, putând astfel să asigure trecerea peste fluviu nu doar pentru autovehicule de mic tonaj ci și pentru camioane agabaritice de până la 30 tone. În contextul fazei avansate a construirii podului peste Dunăre, Ziare.com informează că Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor companiei a decis, la finalul lunii ianuarie, "extinderea domeniului de activitate actual cu noi direcții de dezvoltare, de actualitate, prin achiziția și chiar înființarea de societăți cu capital total sau ultramajoritar Romnav SA, care să atenueze influențele deschiderii în 2023 a traficului pe podul de la Brăila". Cel puțin asta ar reieși dintr-un document consultat de Ziare.com și transmis Bursei de Valori București.

Acționarii au mai aprobat totodată capitalizarea acestor societăți noi cu fonduri proprii Romnav SA și aprobarea contractării de credite bancare -credite de investiții și pentru activitatea curentă pentru activitățile acestor societăți, până la valoarea de 10 milioane euro. "Pentru aceste finanțări se vor semna contracte de credit, contracte de garanție și se vor constitui garanții și în general se vor semna / prezenta orice documente necesare implementării si utilizării, ROMNAV SA putând fi co-debitor alături de societățile finanțate", se mai arată în document.

Pe plan local se zvonește că noile firme din portofoliul „Romnav” ar urma să activeze în domeniul agricol, însă acest lucru nu ne-a fost confirmat de administratorul companiei, Gheorghe Antistescu. Acesta a preferat să nu facă nicio declarație pe această temă, arătându-se convins că pe brăileni nu are de ce să-i intereseze ce planuri de viitor are „Romnav”.

În ceea ce privește celălalt operator de la trecerea bac Smârdan, firma „Danubtrans”, care are în dotare bacuri mai mici, ce nu pot fi folosite de camioanele de mare tonaj, administratorul acesteia, Cătălin Buradatenco, ne-a spus că deocamdată nu are un plan de afaceri pentru momentul de după deschiderea traficului auto pe podul peste Dunăre, când firma sa va rămâne fără obiectul activității.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro