Mergi la conţinutul principal

Podul de cale ferată de pe Şos. Râmnicu Sărat s-a cam şubrezit

În urmă cu câteva zile, o echipă de muncitori a făcut un foraj pe trotuarul de lângă podul de cale ferată care supratraversează Şos. Râmnicu Sărat, în apropierea hipermarket-ului "Praktiker". Muncitorii au venit, au sfredelit terenul, au lăsat pământul scos din puţul forat la baza podului, pe trotuar, şi au plecat. Pentru a afla despre ce lucrare a fost vorba, ne-am adresat Primăriei Brăila. Reprezentanţii acestei instituţii s-au interesat la faţa locului şi ne-au spus că firma care a făcut forajul lucrează pentru CFR Infrastructură şi că nu a oferit prea multe detalii legate de scopul acestei lucrări. De altfel, firma în cauză nici nu a solicitat de la Primăria Brăila o autorizaţie pentru a găuri respectivul trotuar.

Am încercat, aşadar, să aflăm mai concret despre ce este vorba de la reprezentanţii CFR Infrastructură. Purtătorul de cuvânt al acestei societăţi, Oana Brânzan, ne-a informat că CFR SA a semnat un contract de prestări servicii cu firma ISPCF SA Bucureşti, pentru expertizarea şi întocmirea documentaţiei necesare avizării lucrărilor de intervenţie la podul în cauză, aflat la kilometrul 226 plus 845, pe linia 700, Bucureşti - Galaţi. "Conform clauzelor contractuale, prestatorul are obligaţia de a efectua inclusiv studiile geotehnice necesare. Informaţii despre durata execuţiei lucrărilor efective la pod sau despre derularea traficului în zonă după începerea acestora se vor stabili odată cu finalizarea expertizei. Prin această expertiză se va afla starea tehnică a obiectivului, precum şi ce tip de intervenţii trebuie executate", ne-a declarat Oana Brânzan.
Cu alte cuvinte, podul în cauză, care are mai mult de 50 de ani vechime, cam are nevoie de lucrări de întreţinere, se vor începe după ce se va face o expertiză completă. Lucrările vor afecta, cu siguranţă, traficul rutier de pe Şos. Râmnicu Sărat, însă nu se ştie exact în ce măsură, aşa cum nu se ştie cu exactitate şi când anume se vor începe reparaţiile la pod.
În ceea ce priveşte pământul şi noroiul lăsate pe trotuar de firma care a executat forajul geotehnic de la baza podului, reprezentanţii CFR au declarat că aceasta a fost notificată să facă curat. "Menţionăm că prestatorul a fost notificat asupra respectării legislaţiei în vigoare în toate fazele îndeplinirii contractului, precum şi despre obligaţia de a reface integritatea elementelor stradale afectate în procesul de evaluare a podului de cale ferată", ne-a mai declarat reprezentantul CFR Infrastructură.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro