Mergi la conţinutul principal

Podium amanetat de brăilence la naţionalele de atletism pentru tineret şi seniori

• Iulia Banaga este dublă campioană naţională, la 60 m garduri şi în proba de ştafetă 4x400 m tineret • la garduri tineret, podiumul a fost completat de Bianca Toader şi Andreea Caracuda • Banaga a cucerit în total 6 medalii, 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz

 

Finalele Campionatului Naţional de atletism pentru tineret şi seniori au adus şi primele succese oficiale ale atleţilor brăileni.

Ca o reconfirmare a tradiţiei şcolii de garduri, proba de 60 m garduri la tineret a adus atletelelor brăilene toate locurile de pe podium, Iulia Banaga, de la grupa profesorului Nicolae Iorga, care a concurat pentru CSM Oneşti şi a devenit campioană naţională, Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a cucerit medalia de argint, performanţă similară cu titlul de vicecampioană naţională, iar Andreea  Caracuda, sportivă pregătită de profesoara Sica Lazăr, a cucerit medalia de bronz. Cu menţiunea că Bianca Toader şi Andreea Caracuda au dublă legitimare, LPS Brăila - CSM Oneşti.

La ediţia a 49-a a naţionalelor de seniori şi a 36-a la tineret, Banaga a mai bifat o medalie de aur la tineret, în proba de ştafetă 4×400 metri, la care în primul schimb a alergat Andreea Dinu.

Iulia Banaga a cucerit medalia de argint la 60 m garduri seniori şi la 60 m plat tineret, probă în care Bianca Toader s-a clasat pe locul al cincilea. La 400 metri plat la tineret, sportiva pregătită de profesorul Nicolae Iorga a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, aceeaşi perfomanţă fiind realizată şi în proba de 60 m plat seniori.

“În primul an la tineret, Iulia Banaga a obţinut rezultate foarte bune. Ea a cucerit 6 medalii la tineret şi seniori, dintre care două au fost de aur, a înregistrat şi două noi recorduri personale, un start de sezon foarte bun”, ne-a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Reprezentantul Clubului Sportiv Municipal Brăila, Veisel Arif, nu a reuşit să se califice în semifinalele probei de 60 m garduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro