Mergi la conţinutul principal

Pocniturile capacelor de canalizare le-au scos păr alb locatarilor de pe Dorobanţi

• pentru că au fost prost făcute de la început, capacele respective clămpăne sub roţile maşinilor • problema durează de câţiva ani, de când “Tancrad” a finalizat asfaltarea bulevardului • pe parcursul anilor, s-a găsit o metodă provizorie pentru rezolvarea problemei, prin montarea unor manşoane de cauciuc • însă, când trebuie să intervină la canalizare, angajaţii CUP “Dunărea” uită de multe ori să pună manşoanele la loc • directorul Silviu Mangiurea spune că a găsit o soluţie permanentă pentru fixarea capacelor: un adeziv puternic care ar urma să fie folosit nu doar pe Dorobanţi ci în întreg oraşul

 

După o perioadă de acalmie, locatarii bulevardului Dorobanţilor, în special cei care stau în blocurile din intersecţia cu strada Şcolilor, au început din nou să fie stresaţi de pocnetele produse de capacele de canalizare sub roţile maşinilor. Problema aceasta durează de ani de zile, de când firma “Tancrad” a finalizat asfaltarea bulevardului, şi este provocată de slaba calitate a capacelor de fontă, care nu stau bine fixate pe rame. În urma numeroaselor sesizări primite de la brăilenii terorizaţi de zgomotele puternice atât ziua cât mai ales noaptea, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea”, administratorul actual al canalizării de pe Dorobanţilor, a încercat să rezolve problema prin montarea unor manşoane de cauciuc. Numai că, de câte ori se intervine la canalizare, din diverse cauze, muncitorii de la CUP “Dunărea” uită să pună la loc manşoanele de cauciuc, iar pocnetele îşi fac din nou simţită prezenţa. Aşa s-a întâmplat recent, de la sfârşitul lunii octombrie, când s-au luat măsuri pentru decolmatarea gurilor de scurgere, după o ploaie mai puternică. “A plouat în octombrie, iar muncitorii care au dat capacele la o parte, ca să cureţe canalizarea, n-au mai pus şi manşoanele de cauciuc pe poziţie, iar coşmarul nostru a reînceput. Este un stres permanent să auzi şi zi şi noapte aceste pocnituri. Problema este că nici nu ştim cui să ne adresăm ca să se rezolve problema. Am făcut o sesizare către Compania de Utilităţi Publice încă de luni, 13 noiembrie, iar până astăzi, vineri, 17 noiembrie, nu a venit nimeni să pună ceva pe capacele alea, ca să nu mai facă zgomot”, ne-a spus, vineri, brăileanul Daniel M.

După discuţia cu acesta, un reporter “Obiectiv” a solicitat un punct de vedere de la conducerea CUP “Dunărea”. Directorul Silviu Mangiurea ne-a declarat că, până în acel moment, nu i s-a adus la cunoştinţă problema respectivă. “La mine nu a ajuns nicio sesizare pe tema aceasta. O să trimit chiar astăzi o echipă la faţa locului pentru a izola fonic acele capace de canalizare”, a promis, vineri după-amiază, Mangiurea. Mai mult decât atât, directorul CUP “Dunărea” ne-a declarat că are de gând să aplice o nouă soluţie pentru fixarea mai bună a capacelor de canalizare, iar asta nu doar pe bulevardul Dorobanţilor ci la nivelul întregului municipiu. “Vom achiziţiona o substanţă specială, de fapt un adeziv foarte puternic, cu care vom fixa, în câteva puncte, capacele de canalizare. Acestea nu se vor mai mişca sub roţile maşinilor şi nici nu vor mai putea fi sustrase de hoţii de fier vechi. Fixarea va fi definitivă, iar de câte ori va fi nevoie să intervenim la canalizare va trebui să tăiem cu flexul adezivul respectiv. Deja am aplicat această soluţie la câteva capace, pe care le-am ţinut sub observaţie, iar felul cum s-a comportat până acum este foarte bun. Urmează să organizăm o licitaţie pentru a achiziţiona o cantitate mai mare de adeziv, aşa încât să putem fixa capacele de canalizare din tot municipiul”, a precizat directorul Silviu Mangiurea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro