Mergi la conţinutul principal

PNL-istul Laurențiu Chiru, numit în CA al Regiei Autonome AFDJ Galați

* fostul consilier județean, actual secretar general al PNL Brăila, Laurențiu Marian Chiru, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome „Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați * contactat telefonic, Chiru a afirmat că nu poate vorbi despre eventuale planuri sau viziuni viitoare, deoarece este un mandat scurt, de doar patru luni * cât despre indemnizația de aproape 9.000 lei, Chiru a apreciat că net este o sumă mult mai mică decât pare pe hârtie

 

Liberalul Laurențiu Marian Chiru a fost numit, recent, în cadrul conducerii Regiei Autonome ”Administrația Fluvială a Dunării de Jos” Galați. Acesta a fost consilier municipal în perioada 2013-2016 și consilier județean în mandatul trecut, iar în prezent este secretar general adjunct al PNL Brăila. De asemenea, PNL-istul este fratele lui Gheorghe Chiru, președintele PNȚCD Brăila.

Contactat telefonic în legătură cu această numire făcută de Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor, Chiru a confirmat informația, însă a precizat că încă nu și-a început activitatea. Întrebat în legătură cu planurile sale în cadrul AFDJ, Chiru a declarat că nu se poate lăuda cu prea multe inițiative, deoarece este vorba despre un mandat scurt, de doar patru luni. Cât despre faptul că remunerația lunară pentru un membru în consiliul de administrație se ridica la aproximativ 8.850 de lei, Chiru a ținut să precizeze că este vorba despre suma brută și că în realitate, în mână, banii sunt mult mai puțini. Una peste alta, Chiru a afirmat că merita această poziție, dată fiind activitatea sa din mediul privat din ultimii 30 de ani, în care a cotizat la stat și a reușit să asigure salarii pentru angajați.

”Da, este adevărat. A apărut în Monitorul Oficial, a fost dată publicității în România. Cred că, dacă nu mă înșel, vineri. Ce să vorbim despre planuri când este un madat pe termen scurt?! Mandatul este pe patru luni. Nu e vorba că nu mi-aș dori să fiu acolo. Viziunile și gândirile mele au fost totdeauna altfel, vizavi de instituțiile publice și de atâta timp am avut tot felul de declarații publice, de idei, soluții. Punerea în aplicare a unor altfel de practici și managementul unor instituții în comparație cu cele private. Dar fiind un mandat scurt... nu știu ce să vă spun. (...) Indemnizația aceea este un brut. Dați 52% jos și cam asta este. Și dumneavoastră când semnați fluturașul vedeți cât se duce la bugetul de stat și cât sunt toate celelalte. Eu vreau să mă expun pe merite. Tot timpul când vine cineva dintr-o zonă privată sau se crede că e venit politic, dar meritele sau faptele pe care le-am făcut eu de-a lungul timpului nu le cunoaște nimeni, da? Și munca mea de 30 de ani pe care o am în spate. Am studii destule. Am făcut chiar multe lucruri. Colegii din diferite partide m-au opturat totdeauna. Mi-au făcut niște lucruri rele. Pentru că ei au lucrat la birou. Aveau mintea limpede. Și dacă ai mintea limpede, știți cum e. Te gândești în stânga și în dreapta ca să îl lovești pe altul care muncește de dimineață până noaptea”, a mai completat Chiru.

Numirea vine în contextul înlocuirii din conducerea AFDJ Galați a membrilor USR.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro