Skip to main content

PNL Brăila avertizează: Spitalul Județean de Urgență Brăila nu are autorizație pentru securitate la incendiu

* asta acuză liberalii brăileni în cadrul unui comunicat de presă semnat de consilierul județean Alexandru Bucălău (foto) * acesta susține că este o problemă gravă ”de viață și de moarte, care trebuie rezolvată cât mai urgent”, având în vedere tragedia de la Constanța

 

În contextul incendiului care a avut loc la spitalul din Constanța, liberalii brăileni trag un semnal de alarmă legat de faptul că nici Spitalul Județean de Urgență Brăila nu are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu. Aceștia, în frunte cu consilierul județean Alexandru Bucălău, atrag atenția că problema este una extrem de gravă, care trenează de ani de zile și care trebuie rezolvată cât mai urgent.

”Partidul Național Liberal-filiala Brăila atrage atenția conducerii Consiliului Județean Brăila, reprezentată de Francisk Chiriac (PSD), că Spitalul Județean de Urgență Brăila NU are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu! Și nu de ieri, de azi, ci de ani de zile! Este o problemă gravă, de viață și de moarte, care trebuie rezolvată cât mai urgent, pentru a preveni o tragedie ca cea de vineri, 1 octombrie, de la Constanța, unde 7 pacienți au murit în incendiul de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase, care NU avea autorizație de securitate la incendiu! Vă amintim că nici Pavilionul A - Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila, nu este autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, nici Pavilionul B al spitalului (fostul Spital 3) și nici Corpul E- Secția Cardiologie – Pediatrie, nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, cu toate că se impun aceste autorizații în urma modificărilor structurale care au avut loc la spital”, se precizează în comunicatul semnat de Bucălău.

Consilierul PNL i-a adresat acest comunicat în mod special președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, acuzându-l că în ciuda promisiunilor făcute în campanie electorală, situația nu s-a schimbat cu nimic în ceea ce privește avizele ISU pentru siguranță la incendiu.

”Domnule Chiriac, atunci când ați preluat mandatul la CJ Brăila ați promis multe, mai ales pentru Sănătate! Dar observăm că nu ați reușit nici măcar să reparați ceea ce au făcut alții, darămite să duceți la bun sfârșit. Dovadă că la Brăila se vorbește de reabilitarea Spitalului Județean doar în campania electorală, fiind o minciună de casă a PSD Brăila recitată din 4 în 4 ani. Dacă era bine, nu mai plecau medicii din Brăila și nu mai era un deficit la spital de peste 100 de specialiști. Domnule Chiriac, aveți grijă măcar de cei care au rămas și asigurați-le condiții sigure și bune de muncă! Ați promis, de asemenea, că veți obține această autorizație pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila! Care sunt motivele pentru care tergiversați rezolvarea acestei probleme? În acest moment, ne puteți asigura, nu doar pe noi, ca simpli cetățeni, ci și pe pacienți, medici și ceilalți oameni care lucrează în acest spital, că la Brăila nu va exista un incident similar ca cel de la Constanța?”, a conchis Bucălău.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu