Mergi la conţinutul principal

PNL îmbracă haina integrităţii (aproape) totale

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a admis ieri că vor fi anumite pierderi din rândul membrilor formaţiunii politice după aplicarea criteriilor de integritate, scrie agerpres.ro.
„Nu s-a făcut acest calcul pentru că nu au fost desemnaţi toţi candidaţii la nivel judeţean şi atunci candidaturile la nivel judeţean trebuie să fie finalizate, trebuie aplicată această formulă a criteriilor de integritate şi abia apoi, dar vor fi anumite pierderi", a spus Alina Gorghiu, la Consiliul Naţional al PNL.

Fără nereguli sau falsuri

Consiliul a adoptat criteriile de integritate pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor candida în alegerile de anul viitor, printre care se numără faptul că aceştia nu trebuie să fi fost condamnaţi definitiv sau urmăriţi penal, să nu fi fost traseişti politic şi să nu fi plagiat. Candidaţii PNL nu trebuie să fi fost membri sau colaboratori ai securităţii, trebuie să nu fi fost dovediţi ofiţeri acoperiţi şi să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.
Alte criterii prevăd că aceştia nu trebuie să îşi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidaţi pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni, să nu fi angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-au condus sau le conduc, soţul/ soţia, rude sau afini de gradul I, să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia, să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin hotărâri definitive în declaraţia de avere sau de interese.

Majoritate de voturi

De asemenea, candidaţii nu trebuie să se afle sub efectul unei hotărâri definitive de incompatibilitate sau conflict de interese, trebuie să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărâri definitive, să nu înregistreze datorii la bugetul local mai vechi de un an, în calitate de persoane fizice, să nu fi fost dovediţi prin hotărâri judecătoreşti definitive că au obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat.
Candidaţii nu trebuie să fi fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, pentru infracţiuni comise cu violenţă sau pentru alte infracţiuni cu intenţie, să nu fi început împotriva lor urmărirea penală pentru luare de mită sau dare de mită, să nu fi fost trimişi în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie şi să nu se afle într-o măsură preventivă - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie. Criteriile de integritate au fost adoptate cu majoritate de voturi. S-au înregistrat un vot împotrivă şi o abţinere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro