Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A plouat intre 12 si 72 litri/mp

Zile mohorite in tot judetul Braila, cu temperaturi scazute pentru aceasta perioada. A plouat in toata zona, dar, cantitativ, cu diferente foarte mari. De exemplu, daca in ultimele 62 de ore, la Baraganu, Dudesti, Zavoaia sau Bordei Verde s-au inregistrat abia cite 12-16 litri/mp, la Gradistea pluviometrele au aratat 72 litri/mp, la Salcia Tudor 70 litri/mp, la Gemenele si Maxineni, 50 litri/mp, la Traianu, Tudor Vladimirescu, Unirea, Gemenele intre 42 si 47 litri/mp. Peste municipiu, in acelasi interval au cazut circa 45 litri/mp. Din fericire, in nici o comuna nu au fost semnalate suprafete inundate.
Ploile cazute saptamina aceasta, in judetul Braila, nu au provocat pina acum pagube culturilor agricole, nici calitativ nici cantitativ. "Deocamdata este bine, iar daca ne uitam la judetele din jur, putem spune chiar foarte bine. Daca, insa, ploile nu vor inceta, vor fi probleme la floarea-soarelui, in sensul ca in capitul se vor instala bolile specifice, cum ar fi putregaiul. La soia din soiurile timpurii iar vor fi probleme. Dar sa speram ca vremea se va indrepta", a precizat Elena Coman, director executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila. Ploile dauneaza si plantatiilor de vita de vie, mai precis calitatii strugurilor. In plus, intirzie recoltatul, ceea ce reprezinta iarasi o problema. Dar cum fiecare problema are si partea ei buna, apa inmagazinata acum in sol va fi extrem de benefica viitoarelor culturi de toamna si va usura mult aratul si semanatul.
De precizat ca la acest moment sint inca nerecoltate circa 30% din suprafata cultivata cu floarea-soarelui si circa 60% din cea de soia. La porumb abia s-au recoltat citeva hectare. Strugurii de vin au fost recoltati pe circa 15% din suprafetele existente, iar cei de masa pe aproape 70%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii