Mergi la conţinutul principal

Plopii din Hipodrom, tăiaţi şi lăsaţi în drum

Prin câteva zone din oraş, dar în special printre blocurile cartierului Hipodrom, zac de câteva zile trunchiurile unor plopi tăiaţi de o firmă de alpinism utilitar, aflată sub contract cu Direcţia "Seroplant" din cadrul Primăriei Brăila. "Parcă suntem în plin oraş forestier. Probabil copacii au fost tăiaţi şi lăsaţi aşa ca să simţim şi noi spiritul vacanţei", spune ironic un cititor, locatar al cartierului Hipodrom. Acesta ne-a trimis la redacţie şi câteva fotografii edificatoare.
Conducerea "Seroplant" cunoaşte situaţia din teren şi dă asigurări că problemele se vor rezolva în câteva zile. "Firma «Aclad» Ploieşti, cu care am semnat un contract pentru doborârea a 300 de arbori de pe raza municipiului Brăila, a rămas puţin în urmă cu încărcatul copacilor tăiaţi. Operaţiunea este destul de dificilă, fiindcă tăierile se fac în zone dintre blocuri, unde nu se poate intra cu utilaje de mare tonaj. Trunchiurile, crengile şi frunzişul trebuie cărate manual", ne-a explicat Ligia Drăgan, directorul "Seroplant". Potrivit acesteia, din cei 300 de arbori cu vârsta biologică depăşită, ce trebuie îndepărtaţi de pe domeniul public pe parcursul acestui an, firma "Aclad" a tăiat până acum circa 160.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro