• “Micatis Prod”, firma care a câştigat licitaţia organizată de Primărie, a reuşit să îşi pună în funcţiune propria staţie de mixturi asfaltice, astfel că nu mai depinde de asfaltul livrat de alte firme • patronul Aurel Gropeneanu promite că se vor îmbunătăţi atât ritmul de lucru cât şi calitatea lucrărilor • pe de altă parte, Gropeneanu anunţă de pe acum că, pe viitor, firma lui nu se va mai “încurca” cu licitaţiile pentru plombări, ci va mai lua doar lucrări de turnare a covoarelor asfaltice • primarul Marian Dragomir spune că până acum nu a fost mulţumit de felul cum a lucrat firma “Micatis Prod”
În mod normal, astuparea gropilor de pe străzile Brăilei ar trebui să ia un serios avânt începând de astăzi, în contextul în care firma care se ocupă de această activitate, “Micatis Prod” SRL, a reuşit să îşi pună în funcţiune propria staţie de mixturi asfaltice, astfel că nu mai depinde de altă firmă pentru a-i livra materialul de lucru. A durat mai mult decât s-a anticipat iniţial până când staţia de asfalt achiziţionată de “Micatis” a fost montată şi reglată de specialiştii firmei producătoare, însă acum instalaţia este gata. Probele făcute ieri au confirmat că totul este în regulă, astfel că “Micatis Prod”, firma patronată de Aurel Gropeneanu, îşi poate face singură asfaltul cu care astupă gropile din municipiu, în cadrul contractului încheiat cu Primăria Brăila. După cum se ştie, lucrările de reparaţii stradale au fost demarate în luna octombrie, iar până acum mixtura asfaltică a fost asigurată de firma “Construcţia” SA Tecuci, cu care “Micatis” s-a asociat pentru a putea participa la licitaţia organizată de Primăria Brăila. Faptul că mixtura a fost livrată tocmai din judeţul Galaţi a afectat într-o oarecare măsură ritmul plombărilor asfaltice de pe străzile Brăilei. De acum, această problemă este rezolvată, iar Aurel Gropeneanu promite că atât ritmul de lucru cât şi calitatea execuţiei vor fi îmbunătăţite.
După cum v-am mai informat, “Micatis Prod” a investit circa 3 milioane de euro pentru a achiziţiona atât staţia de asfalt cât şi utilajele necesare lucrărilor de reparaţii stradale. Este vorba despre un autogreder, un finisor, trei rulouri compresoare, trei freze, o maşină de emulsie, o maşină de tăiat rosturi, două buldoexcavatoare, cinci camioane. La începutul lunii octombrie, “Micatis Prod” SRL, în asociere cu “Construcţia” SA Tecuci, a câştigat, pe principiul preţului cel mai mic, contractul de reparaţii stradale, la licitaţia organizată de Primăria Brăila. Astfel, “Micatis Prod” s-a angajat să facă toate lucrările contra sumei de 5.509.055 lei plus TVA. Contractul are ca termen de finalizare 12 luni şi prevede pentru reparaţii carosabil suprafaţa de 146.700 metri pătraţi. Pentru drumuri împietruite s-au prevăzut 40.000 mp, pentru pavaje 9.000 mp, pentru trotuare şi alei 5.500 mp, iar pentru borduri 4.500 metri liniari.
Firma “Micatis Prod” se află la primul contract de acest gen, Aurel Gropeneanu având până în prezent afaceri doar în domeniul agricol şi piscicol.
Gropeneanu: “Firma mea nu o să se mai bage la licitaţiile de plombări asfaltice!”
Până în prezent, au fost reparate prin plombări asfaltice 20 de străzi din municipiu, fiind astupate gropi pe o suprafaţă totală de 2.600 metri pătraţi. De asemenea, au fost reparate şi reprofilate 18 străzi pietruite, situate în cartierele Chercea şi Brăiliţa. Aurel Gropeneanu dă asigurări că, până cel târziu în luna mai a anului viitor, se vor face reparaţii pe toate suprafeţele prevăzute în contractul încheiat cu Primăria Brăila.
După cum se ştie, firma “Micatis Prod” a fost criticată de membrii partidelor de opoziţie pentru felul cum a turnat plombele asfaltice în anumite zone din oraş. Gropeneanu recunoaşte că s-au mai făcut şi greşeli la început, însă spune că lucrurile au fost reglate pe parcurs şi că se încearcă turnarea asfaltului cât mai bine posibil, atât cât permit condiţiile din teren. “Nu prea ai cum să pui o plombă care să îţi iasă perfect, atât timp cât lucrezi pe o stradă acoperită cu asfalt îmbătrânit şi plină de denivelări. În mod normal, pe străzile astea ar trebui turnat covor asfaltc de la un capăt la altul, nu plombe puse ici şi colo”, ne-a declarat patronul “Micatis Prod”. Gropeneanu mai spune că, de acum încolo, firma sa nu va mai participa la licitaţiile care vizează lucrări de plombări asfaltice. “Nu o să ne mai băgăm la plombe ci doar la covoare asfaltice. Pentru plombe să vină firme mai mici care să încheie contract pentru întreţinerea unui anumit număr de străzi. În mod normal, aşa ar trebui să procedeze Primăria: să împartă oraşul pe mai multe sectoare şi fiecare sector să fie dat în grija unei firme care să ţină tot timpul sub observaţie străzile şi să intervină imediat cum a văzut că au început să apară gropi pe undeva. Firmele mai mari, dotate cu utilaje performante şi cu staţie de asfalt, cum este a mea, să se axeze pe covoare asfaltice, să nu se mai încurce cu plombe...”, spune Aurel Gropeneanu, specialistul în agricultură care abia acum începe să capete experienţă în domeniul reparaţiilor stradale, după ce a investit masiv în înfiinţarea unei firme profilate pe acest tip de activităţi.
Deocamdată, nici primarul Dragomir nu este pe deplin încântat de felul cum se derulează plombările efectuate de “Micatis Prod”. “Încă nu pot să spun că sunt mulţumit, din moment ce au fost lucrări pe care i-am pus să le refacă, pentru că asfaltul nu era pus corespunzător”, ne-a declarat edilul-şef. Această percepţie s-ar putea schimba, totuşi, în timp, pe măsură ce echipele de lucru ale “Micatis” vor căpăta experienţă.