Mergi la conţinutul principal

Pledoarie pentru dragoste - "Vinzatorul de iluzii"

Premiera acestui week-end de la Teatrul "Maria Filotti", "Vinzatorul de iluzii", o adaptare dupa "Petrecere intr-un pian cu coada" de Mihai Ispirescu, este o pledoarie tandra si emotionanta pentru dragoste. Fiecare, in acest secol al supervitezei, isi construieste viata in jurul principiului pe care-l considera cel mai important. Regizorul, Radu Nichifor, vrea sa ne convinga de faptul ca nimic nu este mai important decit dragostea. Si, ca sa fie cit se poate de convingator, finalul este de poveste: iubita disparuta revine in viata celui care a plecat in tinerete sa caute gloria. O tema care-i atinge si pe cei tineri, si pe cei maturi in aceeasi masura.
Spectacolul a obtinut numeroase aplauze la scena deschisa, avind multe momente exceptionale. In ordinea intrarii in scena, primul cuplu care face deliciul publicului este Mondialu (Alin Florea) - Aurica (Adrian Stefan). Ceva din costumele lor trimite la Chaplin, iar replicile lor, de asemenea. Veselie amestecata cu tristete pentru soarta lor te incearca tot timpul. Un alt cuplu care da o valoare deosebita spectacolului este Tatal (Bujor Macrin) - Mama (Marilena Negru). Si ei stiu sa puna in valoare ticurile si modul de comportament al unei perechi trecute de 60 de ani, cu toate cele bune si rele. Desi partiturile lor nu sint foarte mari, prezenta lor este spectaculoasa si imposibil de uitat. Emotionanta este si evolutia oamenilor de roua. Cei 12 elevi, Oamenii de roua, cu o energie extraordinara, transmit mesajul piesei atit de direct si de simplu prin dansul lor incit au reusit si ei sa obtina numeroase aplauze la scena deschisa. Roluri excelente realizeaza si protagonistii, Alina (Ramona Ganga) si Vlad (Cornel Cimpoae). Drama lor, dragostea pierduta, regasita si pierduta din nou, disperarea, lupta pina la ultimul strop de energie pentru a recupera ceva ce practic nu mai poate fi recuperat, este o piatra de incercare pentru cei doi actori, care reusesc sa impresioneze sala prin jocul lor. Pe linga dansul oamenilor de roua, spectacolul mai are un moment coregrafic remarcabil, al luptei dintre cei doi pretendenti, Vlad si Mircea (Adrian Iacov) pentru Alina. Lupta violenta dintre cei doi a fost transformata de coregrafa Malina Andrei intr-un duel vals-tango foarte inspirat si foarte bine jucat de cei doi. Un alt cuplu din spectacol, foarte savuros, Gimold (Liviu Pintileasa) - Luiza (Elena Andron) arata o alta fateta a unei vieti in care un cuplu alearga dupa glorie si celalalt dupa dragoste. O lectie interesanta, din care are de cistigat tot dragostea. Spectacolul a avut coloana sonora realizata de Cornel Cristei, scenografia i-a apartinut Vioarei Bara, iar coregrafia Malinei Andrei. Oamenii de roua au fost interpretati de: Alexandra Domiloiu, Ancuta Gutui, Corina Bors, Madalina Mircea, Marilena Hapca, Narcisa Novac, Alexandru Marin, Ciprian Pasnicu, Claudiu Urse, Dumitru Mitu, Ionut Rosca si Valentin Burlacu.
"Vinzatorul de iluzii" cred ca poate fi numit un spectacol de teatru-dans, emotionant, bine pus in scena, bine jucat, si care cu siguranta va atrage spectatorii in sala.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu