Mergi la conţinutul principal

Plecati sa munceasca cu ziua in Vrancea, si-au lasat copiii de izbeliste

Cel mai mare dintre copii, in virsta de 14 ani, a absolvit doar doua clase, abandonind scoala pentru a-si ingriji fratii.
Cind au fost vizitati de asistentii sociali ai Directiei generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, copiii nu aveau nimic de mincare si nici bani pentru a-si procura alimente, fiind nevoiti sa presteze diverse munci pentru vecini, in schimbul hranei zilnice.
Desi Carmen S. (11 ani), eleva in clasa a II-a, fusese muscata de un ciine, nimeni nu a anuntat medicul, pentru a i se acorda fetitei primele ingrijiri medicale. Ba, mai mult, ea a continuat sa mearga la scoala, insotita de un vecin, deoarece se deplasa, in urma muscaturii, cu mare dificultate.
Potrivit afirmatiilor asistentilor sociali care au efectuat ancheta sociala, desi i s-a solicitat sa consulte fetita, pina la sosirea ambulantei, medicul de familie de pe raza comunei Ciresu a refuzat categoric sa o vada, motivind ca aceasta trebuia adusa la cabinet. Surse demne de incredere au declarat ca si ulterior, medicul de familie nu a raspuns corespondentei emise de DGASPC, considerind ca familia are obligatia de a se prezenta la cabinet.
Fetita a fost transportata de urgenta la Spitalul "Sf. Spiridon", unde a beneficiat de tratament specific, care include si vaccinarile antirabice obligatorii.
Dupa cum a declarat directorul general adjunct al DGASPC, jurist Simona Cimpoaie, "dupa ce micuta a fost transportata la spital, s-au continuat demersurile referitoare la colaborarea cu autoritatile locale, in vederea identificarii unor solutii, pina la intoarcerea parintilor".
Primaria comunei Ciresu a intervenit prompt asigurindu-le celorlalti frati necesarul de hrana, si incredintindu-i pe cei doi spre ingrijire unui vecin, pina la intoarcerea parintilor.
Parintii, care au fost depistati si contactati de Primaria Ciresu, au revenit acasa, pentru a avea grija de copii.
"Specialistii DGASPC, in colaborare cu primaria comunei Ciresu, vor asigura, in continuare, consilierea sociala si juridica a familiei, in vederea prevenirii separarii copiilor de parinti, rezolvarea situatiei juridice a familiei, prevenirea abandonului scolar al copiilor, evaluarea starii de sanatate a familiei, precum si identificarea unui suport material real, de catre primarie, pentru ca familia sa poata depasi situatia de criza actuala", a mai declarat directorul general adjunct al DGASPC.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro