Mergi la conţinutul principal

A plecat dintre noi un profesor de legendă. Drum lin către stele, Nicoleta Becheanu!

* Nicoleta Becheanu a fost unul dintre cei mai buni dascăli din România * și-a dedicat întreaga viață elevilor, reușind să creeze generații peste generații de olimpici în fizică, astronomie și astrofizică

 

Nicoleta Becheanu, unul dintre cei mai buni profesori din România, o adevărată antrenoare de genii, a plecat ieri către stele.

Nicoleta Becheanu a fost profesoară la Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, directoare al Centrului de Excelență Brăila, profesoară la cercul de astronomie și astrofizică al Palatului Copiilor și s-a implicat în numeroase proiecte educaționale. Și-a dedicat întreaga viață elevilor, pregătind generații peste generații de elevi. Din mâinele sale au ieșit olimpici pe bandă rulantă, elevi ce câștigau premii peste premii la olimpiadele naționale și internaționale.

”A fost un om pe care îl întâlnești o dată în viață. Un om în valoare absolută. Bunătate absolută, inteligență absolută. Era devotată total! A avut întotdeauna rezultate cu elevii pentru că muncea foarte mult, învăța foarte mult ca să țină pasul cu tot ce era nou în acest domeniu al științelor. Și nu îi forma doar academic, ci le forma și spiritul. Îi ajuta, îi încuraja, le dădea încredere în ei. Un om cu o dăruire fără limite, o persoană care își oferea sprijinul necondiționat la școală și în afara ei. Am admirat-o mereu pentru că trăia într-un soi de armonie cu tot și cu toate”, ne-a mărturisit un coleg și un prieten al acesteia.

Nicoleta Becheanu va rămâne în memoria tuturor drept o profesoară legendară și lasă în urmă zeci de generații de olimpici, oameni care astăzi îi pot mulțumi pentru ceea ce sunt. Printre copiii geniali care au fost formați de Nicoleta Becheanu se numără cercetătoarea Aurora Simionescu, Anca Drăgan, profesor de robotică la UC Berkeley, California, una dintre cele mai renumite universități din lume, Radu Andrei, student la Harvard și fost olimpic internațional, iar lista poate continua... până la stele. Acolo unde se află acum Nicoleta Becheanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu