"Play it again, Sam" - un spectacol vesel despre nevrozele omului contemporan | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Play it again, Sam" - un spectacol vesel despre nevrozele omului contemporan

Ziua Mondiala a Teatrului este un prilej pentru Teatrul "Maria Filotti" sa lanseze o noua premiera, "Play it again, Sam" - "Cinta din nou, Sam!" de Woody Allen. Pentru rolul principal s-a facut o dubla distributie, Valentin Terente si Ioan Gyuri Pascu. In spectacol mai joaca: Mihaela Trofimov, Costica Burlacu, Catalina Nedelea, Marcel Turcoianu, Liliana Ghita, Emilia Mocanu, Flori Popa si Cornel Cristei, care va juca rolul lui Sam pianistul. Muzica spectacolului este originala si a fost creata de Liviu Prossi. Viziunea regizorala ii apartine lui Bogdan Dragulescu, iar scenografia Danielei Dragulescu.
In cadrul conferintei de presa organizata ieri de Teatrul "Maria Filotti" regizorul Bogdan Dragulescu a precizat ca "Play it again, Sam" este un spectacol la care viseaza din studentie si care, intre timp, a devenit un spectacol clasic al dramaturgiei americane. "Este un spectacol al unui personaj intrat in legenda, Woody Allen, care are o aura magica. Este cunoscut pentru faptul ca a scris tipul de comedie sofisticata, a reinventat acest gen care murise prin anii '30. Am realizat un spectacol alert, emotionant, vesel, care vorbeste despre nevrozele omului contemporan, despre dragoste, care proclama dragostea pentru femeie, dar si de teatru si de cinema. Are profunde citate cinematografice, acesta fiind si un motiv important pentru care am ales acest text. Se fac referiri la fimele vechi, care nu vor imbatrini niciodata. Este un spectacol spumos, dar care poarta diverse conotatii", a spus regizorul Bogdan Dragulescu.
Premiera va fi prezentata chiar de Ziua Mondiala a Teatrului ca sa multumeasca in acest fel conducerii teatrului si brailenilor pentru ca au avut deschiderea si intuitia de a vedea calitatile multiple ale spectacolului si au avut curajul de a promova asemenea spectacol. Premiera in care va juca Ioan Gyuri Pascu este programata pentru 15 sau 16 aprilie. Despre distributie, regizorul a spus ca protagonisti vor fi Valentin Terente si Catalina Nedelea, ca in spectacol apare si un personaj imaginar, Humphrey Bogart, interpretat de Costel Burlacu, acesta reusind sa se achite cu onestitate de aceasta sarcina. "Personajul principal este Woody Allen, profund obsedat si nevrozat si am cautat actori care sa poata duce aceasta povara a unei existente traita intre vis si angoasa. Va fi diferenta de joc intre cei doi actori pentru ca Valentin Terente, machiat, poate semana foarte bine cu Woody Allen, insa are alte tare, in timp ce Ioan Gyuri Pascu are complexul staturii sale, iar aceasta tara este un bun punct de plecare. Catalina Nedelea interpreteaza rolul unei femei frumoase, dar plina de complexe si foarte singura", a mai explicat Bogdan Dragulescu. Decorul este realizat de Daniela Dragulescu, si a fost apreciat ca fiind suplu, interesant, iar costumele foarte frumoase.
Directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, a spus ca vrea ca Ziua Mondiala a Teatrului sa fie o bucurie pentru braileni si a declarat ca toate actiunile programate in zilele din apropierea sarbatorii urmaresc acest lucru. "Daca tot ni se spune de Brodway, poate ca vom fi trimisi acolo cu acest spectacol", a mai spus Veronica Dobrin referindu-se la noua premiera.

O saptamina de spectacole bune din Bucuresti si de la Chisinau

Ziua Mondiala a Teatrului inseamna pentru braileni o saptamina in care se vor putea bucura de delicii teatrale. Miercuri, 21 martie, de la ora 19.00, in sala Studio se va prezenta spectacolul "Teatru sport", realizat de studentii anului IV actorie, clasa prof. univ. dr. Ion Cojar si prof. univ. dr. Adrian Titieni de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale", studioul "Cassandra". Joi, 22 martie, de la ora 19.00, in sala "Studio" se va juca "Marina" de Valeria Moretti, regia Radu Nichifor, iar vineri, 23 martie, in aceeasi locatie si de la aceeasi ora, se joaca "Povesti de familie", regia Mihai Fusu, un spectacol al Teatrului National "Eminescu" din Chisinau, care va fi reluat simbata, 24 martie, de la ora 11.00. Simbata, 24 martie, de la ora 18.00, se va prezenta in avanpremiera "Mai cinta o data Sam!" de Woody Allen, iar de la ora 19.00, in sala Studio, se prezinta spectacolul "Avant de mourir" de Georges Boulanger, regia Anatol Durbala de la Teatrul fara Frontiere din Chisinau. Duminica, 25 martie, de la ora 18.00, in sala Mare se va prezenta premiera "Mai cinta o data, Sam!", iar luni, 26 martie, de la ora 18.00, se joaca in sala Mare spectacolul "Hell", dramatizare si regie Chris Simion, spectacol apartinind Companiei de teatru "Daya" al grupului de presa "Catavencu". In aceeasi zi, de la ora 19.00, in sala Studio se joaca "Edith Piaf", scenariul si regia Malina Andrei, de la Compania Gestual Art Bucuresti. In ultima zi de sarbatoare, chiar pe 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului, in sala Mare, de la ora 18.00, se va proiecta un film cu spectacolele realizate in anul 2006 la "Maria Filotti", iar de la ora 18.30 este programat un concert al cvartetului "Echo".
Directorul Veronica Dobrin a spus ca toate aceste activitati au urmarit sa atraga atentia asupra salii Studio, o locatie iubita de tineri, si care a fost reabilitata printr-un proiect Phare, deci cu fonduri europene, si care, in timpul saptaminii, ar trebui sa functioneze mai mult. "Din acelasi motiv, al dorintei de a promova tinerii, am ales sa aducem si un spectacol al studentilor de la actorie, Universitatea Bucuresti, pentru ca avem nevoie de tineri, si ca spectatori, si ca actori", a mai spus Veronica Dobrin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro