Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Plata transportului elevilor din județ de către primării ar reduce cazurile de abandon școlar

* este părerea președintelui Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, cu precizarea că acest lucru s-ar putea face doar printr-un ordin al ministrului Transporturilor * PSD-istul a precizat că a transmis nenumărate adrese către minister pe această temă * potrivit lui Chiriac, în prezent, primarii nu au voie să asigure transportul elevilor către unitățile de învățământ dintr-o unitate administrativ teritorială către alta, astfel că această cheltuială pune presiune pe părinți

 

Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a atras atenția că o posibilă soluție la problema abandonului școlar din județul nostru se află la îndemâna ministrului Transporturilor. Acesta a vorbit, recent, în cadrul unei conferințe de presă, despre transportul elevilor dintr-o unitate administrativ teritorială în alta. Mai precis, despre faptul că primarii nu pot asigura în prezent acest tip de transport, ceea ce conduce de multe ori la suplimentarea cheltuielilor părinților și implicit către a nu-și mai lăsa copiii să meargă la școală. Chiriac a afirmat că a trimis nenumărate adrese către Ministerul Transporturilor pe această temă, cu mențiunea că totul s-ar putea rezolva printr-un ordin de ministru, însă până în prezent nu a primit niciun răspuns.

”Un alt subiect pe care l-am discutat cu primarii este transportul elevilor dintr-un UAT într-un alt UAT. Iarăși o problemă nerezolvată de Guvern, care va rămâne în cârca autorităților publice locale, în cazul primarilor. Vorbim de abandon școlar. Păi, haideți să găsim o soluție ca pe acei copii care învață, nu știu, la Bertești, să poată să îi aducă un microbuz, un autocar, până la liceu la Însurăței sau unde își desfășoară ei cursurile, pentru a nu mări abandonul școlar. Primarii au încercat acest lucru, dar se pare că de la nivelul Curții de Conturi s-a spus că este o cheltuială neeligibilă. Și toată această chestiune va rămâne pe cheltuiala părinților. Gândiți-vă că părinții la țară au venituri modeste și nu vor putea susține acest lucru. Astfel, prima lor soluție va fi să nu mai lase copilul să se ducă la școală. De unde abandonul școlar. Îl va pune să stea acasă sau să muncească pe lângă casă. Nu este corect, nu este normal!”, a declarat Chiriac.

Președintele CJ Brăila a precizat că un ordin din partea ministrului ar rezolva foarte rapid problema și primarii ar putea asigura transportul elevilor către școală.

”De un an de zile se știe. Am făcut nenumărate scrisori, interpelări și adrese către Ministerul Transporturilor. A rămas în aceeași nebunie. Putem reglementa acest lucru printr-un ordin de ministru care să dea posibilitatea primarilor să poată transporta elevii dintr-un UAT într-altul, pe banii primăriei. Astfel încât copiii să meargă la școală și să îi și ia de la școală. Este una dintre soluțiile prin care putem preîntâmpina abandonul școlar. În România se pare că tot crește abandonul școlar și nu găsim soluții. Asta ar fi una dintre ele și este o soluție rapidă!”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii