Mergi la conţinutul principal

Planul Urbanistic Zonal al Centrului Istoric - cea mai buna lucrare de arhitectura din Romania

Daca pina una-alta brailenii inoata prin noroaie, sar santuri si se incarca de praf circulind prin centrul istoric, felul in aceasta zona ar putea arata peste ceva timp a fost extrem de apreciat de arhitectii din Romania. Mai precis, lucrarea "Planul Urbanistic Zonal - Centrul Istoric al Municipiului Braila" realizata de arhitectul Ileana Jelea a fost rasplatita cu cea mai inalta distinctie a Consiliului Superior al Urbanistilor din Romania, in cadrul Conferintei Nationale a acestora. Evenimentul a avut loc in perioada 09 - 10 octombrie, in incinta Muzeului de Arte din Bucuresti si a fost organizat de catre
Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, cu sprijinul Registrului Urbanistilor din Romania. Conferinta a reprezentat prima reuniune a specialistilor in domeniul urbanismului, din Romania, fiind determinata si de problemele cu care se confrunta acest domeniu. Programul conferintei a cuprins trei sesiuni de comunicari dedicate principalelor probleme, prioritatile legislative si institutionale in domeniu, precum si directiile de urmat la nivel central, judetean si local. De asemenea, s-a urmarit reformarea domeniului printr-o noua abordare asupra planificarii urbane si teritoriale, dublata de regindirea rolului specialistilor din cadrul administratiei publice centrale si locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro