Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planul de dezvoltare al municipiului nu putea fi votat in forma actuala

Consilierii municipali PSD sustin ca nu sint impotriva obiectivelor prezentate in planul de dezvoltare al municipiului, ci impotriva modului in care a fost acesta intocmit. Acestia au declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu vor sa fie perceputi ca niste "Gica - contra" si nici nu doresc ca lumea sa ramina cu impresia ca grupul consilierilor social-democrati isi face imagine in sedintele de CLM, dar ca in nici un caz formula actuala a planului de dezvoltare nu putea fi acceptata. "Intentia noastra nu a fost de a ne face imagine. Acest lucru il putem face in alta parte. De fapt, noi nici nu avem obiectii prea mari la plan, ci la modul in care a fost acesta prezentat. Adica nu avea proiectii bugetare, iar noi trebuie sa mergem pe proiectii bugetare pentru ca lucrarile sa fie impuse in ordinea prioritatilor", a precizat consilierul municipal Sorin Bosneag. Acesta a mai adaugat ca va propune municipalitatii ca fiecare capitol din plan sa fie analizat impreuna cu consilierii si cu o echipa formata din personalul care lucreaza pe domeniul respectiv in cadrul Primariei, pentru a se ajunge la niste obiective clare: "Astfel, pe baza proiectiilor bugetare pe care acum nu le avem, pe baza programelor vechi, pe baza noilor sugestii, vom vedea ce putem face, mai ales pe latura investitiilor". Bosneag a mai adaugat ca din acelasi motiv grupul consilierilor PSD s-a abtinut si la votul pentru buget: "Nu am avut obiectii la sume, ca astea sint pina la urma, dar vroiam sa ni se explice, in afara de cele venite de la guvern, de restul de unde va face rost Primaria, ce surse au sau ce planuri... Mai vroiam sa ni se prezinte undeva acolo la dosar si bugetul pe 2005 in comparatie cu cel de pe anul acesta, ca sa vedem si noi daca e mai mare sau mai mic. Ca atunci poate puteam si noi raspunde la intrebarea de unde luam banii pentru propunerile noastre. Adica daca vedeam ce s-a dat anul acesta si ce s-a dat anul trecut, faceam o comparatie, vedeam unde e mai mult, de unde mai puteam lua...". Bosneag a tinut sa atraga atentia si asupra faptului ca, in contextul in care bugetul a avut grosimea unui top de hirtie, nici macar un specialist in economie si finante nu ar fi putut sa il analizeze asa cum trebuie intr-o saptamina sau sa puna toate intrebarile pe care ar fi putut sa le aiba, in cele doua ore cit dureaza, teoretic, o sedinta de comisie.
Acesta a mai adaugat ca in planul de dezvoltare municipalitatea nu a luat in calcul nici construirea de parcari supra si subterane, de care orasul are disperata nevoie, nici reabilitarea fatadelor cladirilor de pe arterele importante, nici ce masuri concrete se vor lua in privinta modului in care se desfasoara circulatia in oras, conditii in care nici nu putea fi vorba de aprobarea planului. Amintim ca simbata va avea loc o sedinta extraordinara care va avea ca subiect planul de dezvoltare economico-sociala a municipiului pe 2006.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii