Mergi la conţinutul principal

Plan de urgenta anticriza

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) s-a reunit, vineri, la Bucuresti, in cadrul Conferintei Nationale, sub auspiciile unei teme care framanta intreaga societate romaneasca si nu numai, "Prioritati si masuri concrete anticriza".
Conferinta, la care au participat presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana si ministrul Economiei Adriean Videanu, a avut ca scop identificarea in comun a celor mai eficiente masuri, vizand mediul economic, social si politic din Romania, in conditiile crizei mondiale.
Dupa cum a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele Federatiei UGIR Braila, Iulian Zamfir, "in cadrul reuniunii a fost prezentat un plan de masuri urgente pe care noi patronatele am cerut sa fie pus rapid in aplicare, pornind de la un tablou real al situatiei actuale ce trebuie sa aiba in vedere patru aspecte: contractia pietelor, cum finantam economia romaneasca, cursul de schimb, increderea investitorilor".
Patronatele autohtone reprezentative au solicitat autoritatilor adoptarea unor masuri de urgenta pentru atenuarea crizei economice, cum ar fi plata TVA la incasarea facturii, neimpozitarea indemnizatiilor de somaj si o compensatie de 1000-1.500 de euro la angajarea in domenii cu deficit de forta de munca. De asemenea, a precizat Iulian Zamfir, a fost subliniata necesitatea generalizarii neimpozitarii profitului reinvestit, astfel incat acesta sa nu fie valabil doar pentru domeniul tehnologiei.
"La toate doleantele noastre am primit asigurari ca masurile vor veni urgent din partea guvernului. In 2009, ne dorim organizarea unor intalniri lunare cu autoritatile pentru analizarea situatiei si luarea masurilor urgente care se impun. Ne dorim un dialog intre guvern, patronate si sindicate, un dialog deschis, punctual, sa fim parteneri, nu observatori la dialog", a mai spus Iulian Zamfir.
ACPR, organismul de reprezentare unitara a organizatiilor patronale reprezentative la nivel national, reprezinta miscarea patronala din Romania la nivel international, fiind membra cu drepturi depline a Organizatiei Internationale a Patronilor si a Business Europe, organizatia nationala reprezentativa si partenerul de dialog social la nivel european.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu