Fabricat în Brăila. Pizzeria Tora Tora, povestea unei afaceri de familie, cu gust | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fabricat în Brăila. Pizzeria Tora Tora, povestea unei afaceri de familie, cu gust

* micul business de familie a fost înființat în urmă cu șase ani de soții Nicolae și Vanghelița Verioti * după ce au lucrat 10 ani în străinătate, în HoReCa, în 2016 și-au deschis propria afacere, iar în prezent oferă  sortimente de pizza delicioase, salate, preparate la grătar, mâncăruri ca la mama acasă, dar și deserturi care cuceresc toți pofticioșii

 

Mai întâi a fost pandemia care a ras multe afaceri, mai ales locale. Au venit apoi scumpirile masive la utilități, apoi a lovit războiul, care au sufocat și mai adânc antreprenorii brăileni mai ales că cetățenii s-au speriat într-așa un hal încât la un moment dat toată lumea ziceai că a încremenit, cu excepția celor care s-au pus pe făcut provizii. În acest context, este important de înțeles  că supraviețuirea nu ține de individ ci de comunitate și că împreună, ajutându-ne unii pe ceilalți, putem depăși aceste obstacole, multe reale, dar și mai multe exagerate, care provoacă panică și distrug destine. Iată de ce cotidianul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat rubrica “Fabricat în Brăila” care se dorește un sprijin pentru antreprenorii locali. Este vorba de cei care în încercarea de a supraviețui fac lucruri minunate pentru noi toți. De aceea sunt un exemplu!

 

Mai întâi am prezentat afacerea unei studente de doar 22 de ani, Theodora Vicol, o tânără care face Lumânări parfumate eco-friendly, deosebite nu doar prin parfumul minunat pe care îl emană ci datorită modului în care sunt create: sunt realizate din ceară naturală vegetală și nu emană nicio substanță periculoasă așa cum se întâmplă cu cele din comerț.

Am continuat cu Tricoté Boutique, afacerea repornită cu succes în pandemie de către Luminița Șișu. De data aceasta, vedeta atelierului de pe Str. Mihai Eminescu a fost tricotajul, dar și hainele pictate, iar ulterior confecțiile pentru că veneau tot mai multe comenzi din partea clientelor.

Astăzi a venit rândul unei noi afaceri de familie. Mai exact, pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, aproape de intersecția cu Școlilor, de șase ani funcționează Pizzeria Tora Tora, afacerea soților Nicolae și Vanghelița Verioti.

Sunt căsătoriți de 17 ani și împreună conduc micul business de familie, născut din pasiunea pentru gătit. În localul lor, amplasat chiar în fața casei în care locuiesc, ziua începe pentru soții Verioti dis-de-dimineață. După ce trimit copiii la școală, cei doi încep să pregătească meniul pentru ziua ce urmează: sortimente de pizza delicioase, salate, preparate la grătar, mâncăruri ca la mama acasă, dar și deserturi de îți lasă gura apa. Meniul înglobează rețete din bucătăria românească, italienească, grecească și macedoneană, cei doi soți având origini aromâne.

“Noi facem absolut tot, că ne place să gătim. Pentru noi gătitul e o plăcere. Dacă nu o faci cu plăcere, nu îți iese!”, ne mărturisește Nicolae Verioti.

Este de meserie bucătar și ne spune că a făcut școala cu fosta maistră Piticaș,  profesoară la acea vreme la Liceul Economic. “Asta am făcut de mici: cârciumărie. Din familie toți suntem cu HoReCa”.

În '99 a plecat în străinătate și a lucrat timp de 10 ani în Spania, tot în industria HoReCa, acolo unde avea să o cunoască pe Vanghelița, cea care avea să îi devină soție. În 2008 s-au întors împreună în România.

“Ne-am întors cu gândul să ne retragem acasă. Pe urmă am mai lucrat câțiva ani la un hotel, pe litoral, ca să ne perfecționăm mai mult, după care ne-am ocupat aici de afacerea noastră. ”, ne-a mai spus acesta.

Așa că în 2016  a apărut Pizzeria Tora Tora. De unde vine numele? “Tora tora în machedonește, în aromână, înseamnă «acum, acum». Că mâncarea vine acum, acum”.

Pizza Tora Tora, prosciuto funghi, quatro formaggi, diavola, margherita și toate celelalte sortimente i-au cucerit imediat pe brăileni. Secretul: blatul este realizat din trei tipuri de făină.

“Pizza o facem pe cuptor și avem o rețetă de blat cu trei tipuri de făină, dintre care unul este făină grano duro. E mai specială deoarece blatul crește mai crocant în mijloc și este mai subțire. Blaturile noastre nu sunt pufoase, ci subțiri și crocante”, ne-a explicat acesta.

De la pizza, meniul s-a extins la preparate la grătar, salate și mâncare gătită, cuprinzând bunătăți pentru toate gusturile, de la coaste de porc la cuptor cu piure și salată și pulpă de curcan cu orez și legume, la quesadilla cu pui și piept de rață la cuptor cu sos de portocale și legume. “Noi acum gătim de toate: pizza, bunătăți ca la mama acasă, salate, grătare. Avem și meniul zilei”. Doar ei doi se ocupă de tot, de la aprovizionare la prepararea efectivă a mâncării și inclusiv livrări. Zeci de preparate delicioase ies zilnic din cuptoare, însă spun că ajutor de nădejde le este și bunicul. “Bunicul curăță cartofii dimineața, ne ajută cu piureul și cartofii prăjiți”.

Cei doi soți ne-au mărturisit că legumele și le cumpără din piață, iar tot ce se pregătește în bucătăria lor este natural.

“Totul se face în casă. Cum faci în casă pentru copii și pentru familie, așa facem noi mâncarea aici. Fără alimente procesate sau congelate, totul este proaspăt. Eu mă duc în fiecare dimineață, îmi iau carne, îmi iau pui, absolut tot ce îmi trebuie. Legumele le iau de la piață, susține Nicolae Verioti.

În bucătăria celor doi se gătesc și mâncăruri după rețete proprii, iar un preparat interesant vine din bucătăria macedonească: piperchi țârgâsite.

“Sunt ardei prăjiți cu ou și cu brânză. Înainte era mâncarea păstorilor, că se făceau foarte repede. Brânza o aveau, ardeii îi găseau pe câmp. Noi facem și plăcinte de casă: plăcinte cu praz, plăcintă cu spanac, plăcintă cu dovleac”, ne-a explicat acesta.

La capitolul deserturi, la Tora Tora găsiți un delicios salam de biscuiți, plăcinte, tiramisu și alte prăjituri și, “vedeta” meniului, desertul casei - prune umplute cu nuci, fierte cu vin, portocală, coniac și cremă de mascarpone.

Dacă încă nu v-am convins, vă îndemnăm să treceți pragul Pizzeriei Tora Tora și să încercați preparatele pregătite de cei doi soți. De asemenea, pentru diverse evenimente, zile onomastice, pizzeria Tora Tora oferă servicii de catering, dar se pot face comenzi și pentru pomeni. De asemenea, se fac livrări la domiciliu prin Glovo și Takeaway.

Mai multe detalii despre Pizzeria Tora Tora și meniul zilnic găsiți pe pagina de Facebook Tora Tora Pizzeria, precum și la numărul de telefon 0745.457.575.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro