Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piturca nu pare dispus sa se impace cu Radoi

Selectionerul Victor Piturca a declarat, joi, la Aeroportul International Henri Coanda, ca nu are nevoie de scuze din partea jucatorului Mirel Radoi, lasind sa se inteleaga ca nu vrea o reconciliere cu fotbalistul echipei Steaua, desi acesta a afirmat ca este dispus sa faca primul pas spre impacare.
"Formidabil, extraordinar, nu se poate asa ceva, adica in ce sens sa faca el primul pas? Nu am nevoie de scuze sau de cerut iertare. El a facut doua greseli: a fugit din cantonamentul echipei nationale si ne-a lasat intr-un moment foarte greu, apoi a mintit cu nerusinare ca eu i-as fi dat drumul, iar acest lucru este foarte grav. Apoi au urmat si alte declaratii care nu trebuiau sa existe. Acum, vezi Doamne, parca ne-ar fi facut un favor ca va face el primul pas. Ce sa faca primul pas?", a spus Piturca.
Intrebat daca ar accepta totusi o discutie cu Radoi, selectionerul a precizat: "Sigur, daca e vorba de o discutie, nu se pune problema, insa prea multe lucruri s-au intimplat, prin declaratiile pe care le-a facut".
Victor Piturca a mentionat ca este normal ca Adrian Mutu si Cristian Chivu sa il vrea pe Radoi la nationala, pentru ca este colegul lor. "Radoi a gresit fata de echipa nationala, fata de suporterii ei. Ca a gresit si fata de mine, este cu totul altceva. Am vazut ca s-a spus faptul ca Radoi este un jucator valoros. A sustinut cineva contrariul? Normal ca este un jucator valoros, insa nu este suficient. Din toate declaratiile pe care le-a facut s-a vazut faptul ca nu mai vrea sa joace pentru echipa nationala. Cind declari ce declari...", a comentat Piturca.
Directorul de relatii internationale al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Florin Prunea, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, Radoi este cel mai bun jucator din campionatul intern. "Este un jucator de care echipa nationala are nevoie, asa cum, la rindul lui, Radoi are nevoie de nationala. Este o problema intre el si selectioner, ramine de vazut cum o vor rezolva. Radoi nu are nevoie de lobby-ul nimanui, intre el si selectioner a fost o anumita relatie, domnul Piturca l-a lansat in fotbalul mare si, din acest punct de vedere, Mirel are o obligatie fata de domnul Piturca", a spus Prunea.
Referindu-se la conflictul Piturca-Radoi, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a mentionat: "Daca Radoi este primul care a plecat, este normal sa faca primul pas si sper sa fie de bun augur".
Portarul Bogdan Lobont a spus ca selectionerul Victor Piturca este singurul care decide cine trebuie sa vina la nationala. "El stie mai bine ce s-a intimplat intre ei. Oricine este binevenit la echipa nationala", a adaugat Lobont.
Capitanul echipei Steaua Bucuresti a declarat, miercuri, ca este dispus sa faca primul pas in vederea impacarii cu selectionerul Victor Piturca si ca ar veni oricind la echipa nationala.
Selectionerul Victor Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Mirel Radoi, dupa ce jucatorul stelist parasise cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda din preliminariile CM 2006, disputata in iunie 2005. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, sustine ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, varianta infirmata insa de Piturca.
Victor Piturca, Florin Prunea si Ionut Lupescu au plecat, joi, de pe Aeroportul International Henri Coanda, la Montreux, in Elvetia, pentru a asista la tragerea la sorti a grupelor preliminarii ale Campionatului European de fotbal din 2008, care se va disputa in Austria si Elvetia. Tragerea la sorti va avea loc, vineri, la Convention Centre din Montreux, cu incepere de la ora 13.00. Nationala Romaniei face parte din grupa a doua valorica. Cu doua ore mai devreme, la Raffles Le Montreux Palace, va avea loc tragerea la sorti a preliminariilor CE Under-21, editia 2006/2007. Miercuri au plecat spre Elvetia presedintele FRF, Mircea Sandu si secretarul general al FRF, Adalbert Kassai.
Portarul Bogdan Lobont, proaspat transferat la Fiorentina, a facut o vizita scurta in Romania, pentru a-si rezolva problema legata de permisul de munca.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii