Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piturca nu le garanteaza jucatorilor care au contribuit la calificare, locul in lotul pentru CE 2008

Selectionerul Victor Piturca a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, ca nu le garanteaza jucatorilor care au contribuit la calificarea la Euro 2008 locul in lotul echipei nationale a Romaniei pentru turneul final organizat de Elvetia si Austria.
"In lotul pentru Euro se vor afla cei mai valorosi jucatori ai Romaniei si, bineinteles, cei mai in forma la momentul respectiv. Nu e vorba de rasplata, pentru ca nu se face echipa nationala dupa rasplata. Sa nu creada cineva ca se traieste din amintiri. N-are nici o legatura lotul pentru EURO cu rasplata. Daca esti intr-o forma foarte buna, daca esti valid suta la suta din punct de vedere medical atunci esti in lot. Sa fie sanatosi cei care vor fi nemultumiti! Asta e regula la echipa nationala. Nemultumiti vor fi tot timpul. Din pacate sint 23 de locuri pentru EURO. Eu as vrea sa am posibilitatea sa iau toti jucatorii care au pus umarul la calificarea asta, dar din pacate asta e concurenta la fotbal. Iar la acest nivel nu este usor sa fii in lot", a afirmat selectionerul.
Piturca a explicat ca are acum un lot largit pentru Euro 2008, alcatuit din "60-70 de jucatori".
Tehnicianul a mentionat ca nu este ingrijorat de accidentarea lui Adrian Mutu, precizind ca echipa nationala nu sta intr-un singur jucator. "Nu ma ingrijoreaza situatia lui Mutu. Nu ma tem de o recidiva, toti jucatorii echipei nationale sint supusi acestui risc. Eu am tot spus ca echipa nationala nu sta in unul sau doi jucatori, sa fie foarte clar asta! Noi sintem pregatiti pentru orice, ne-am mai confruntat cu probleme medicale. Orice jucator care va intra pe teren va putea sa faca diferenta. Si Marica, si Daniel Niculae, si altii", a spus antrenorul primei reprezentative.
Ianis Zicu si Marius Niculae au sanse sa prinda lotul pentru Euro 2008 in opinia lui Piturca, dar acesta a tinut sa mentioneze ca Daniel Niculae este cel mai in forma atacant roman al momentului. "Zicu si Niculae au sanse sa prinda lotul. Iovan a fost in Scotia, unde l-a vazut pe Niculae in doua jocuri, dupa care am tras concluziile. Daniel Niculae in schimb, n-a marcat in ultimul meci al echipei lui de club, dar in momentul asta este cel mai in forma atacant roman", a adaugat Piturca.
Selectionerul a mentionat ca si-ar mai fi dorit un amical inaintea turneului final din Elvetia si Austria in afara de cele cu reprezentativele Rusiei si Muntenegrului. "Ne mai doream un joc amical in afara de Rusia si Muntenegru. Am avut discutii cu Federatia Engleza si trebuia pe 28 mai sa disputam un meci in Anglia. Dar ei au ales un alt adversar, Statele Unite. Am inteles ca factorul economic a decis acest lucru. Asa ca ramin cele doua amicale. S-ar putea sa fie suficiente pentru ca un joc cu Anglia e o actiune care trebuie tratata extrem de serios si puteau aparea alte probleme", a afirmat Victor Piturca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii