Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pirat de filme si muzica, urmarit penal

Ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (Economic), din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, au facut cea mai mare captura de CD-uri si DVD-uri piratate din acest an: 607 fonograme continind filme si muzica, furate de pe Internet. Piratul, un barbat in virsta de 46 de ani, isi vindea marfa prin intermediul citorva site-uri, iar pentru a-l prinde, dupa ce l-au filat timp de o luna, ofiterii de la Economic s-au infiltrat in retea. Inca nu se cunoaste valoarea prejudiciului, insa "infractorul on-line" este deja urmarit penal, riscind o pedeapsa cu inchisoarea. Barbatul este agent imobiliar in municipiu si se presupune ca vindea produsele furate, de citeva luni bune.

"Condicute" pentru muzica, filme si concerte

Potrivit unei note de presa formulata de Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, "in urma cercetarilor efectuate si a probelor administrate, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au identificat pe Leonard Adrian M., 46 de ani, din Braila, care comercializa, prin intermediul unor site-uri de Internet, produse pirat continind opere protejate, mai exact filme, concerte si muzica, fara acordul titularilor de drepturi".
Ofiterii de la Economic ne-au povestit ca l-au "mirosit" pe pirat in urma unui pont, dupa care l-au filat timp de aproximativ o luna de zile. "Apoi ne-am infiltrat in retea, am intrat in jocul lui", au sustinut ofiteri de ancheta. In urma perchezitiei domiciliare, din imobilul din cartierul Hipodrom al barbatului au fost ridicate 607 fonograme pirat (CD-uri si DVD-uri), continind diverse opere, un hard disk de 80 Gb cu programe si opere muzicale inregistrate fara acordul titularilor, cit si inscrisuri cu discografii ale operelor detinute si comercializate ilegal. Braileanul, agent imobiliar, cunoscut ca o persoana de incredere in cercul sau de prieteni si amici, "practica" furtul de pe Internet de citeva luni de zile. "La perchezitie a fost foarte deschis, a recunoscut ca CD-urile si DVD-urile sint inscriptionate de el si ca reprezentau colectia personala pe care dorea sa o vinda", au mai spus ofiterii de ancheta.

Muzica "de colectie"

Din locuinta lui Leonard Adrian M. au fost ridicate si o agenda cu nume de persoane carora urma sa le livreze produsele, dar si mai multe registre tip condica in care era trecute numele filmelor detinute, indeosebi filme porno, si a pieselor, albumelor, concertelor din colectie. Politistii au gasit ca muzica inregistrata de brailean, deosebit de veche, adevarat "de colectie", este de calitate. Leonard Adrian M. isi gasea clienti prin intermediul a patru site-uri, intre care www.e-piata.ro si www.anuntultau.ro. Pe site-urile respective, consultate, ieri, si de reporterii nostri, doar el acoperea piata din domeniu.
Ieri, impotriva barbatului, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila a dispus inceperea urmaririi penale pentru incalcarea art. 139 din Legea 8/1996, privind drepturile de autor si conexe. Potrivit legii, pentru furturile de acest gen, instanta poate acorda chiar si o pedeapsa privativa de libertate. "Urmeaza a se dispune efectuarea de expertize asupra CD-urilor ridicate de la domiciliul lui Leonard Adrian M. si stabilirea prejudiciului de catre organismele de gestiune colectiva detinatoare a drepturilor asupra operelor copiate ilegal", se mai arata in nota de presa a Politiei. In cazul de fata, Uniunea Producatorilor de Fonograme Bucuresti, titularul dreptului de autor, trebuie sa stabileasca valoarea prejudiciului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii