In alta ordine de idei, in acest an, brutarii romani vor invata sa aplice in fabricarea piinii normele igienico-sanitare existente in Uniunea Europeana. De altfel, "Rompan", asociatie patronala din care face parte si grupul de firme "Galmopan", a elaborat un ghid cu norme care vizeaza modificari in procesul de fabricare a piinii, dar si comportamentul igienico-sanitar al morarilor si brutarilor. "In fluxurile tehnologice, faina nu se va mai intilni cu piinea, astfel incit aceasta sa nu fie infestata cu germenii existenti in materia prima. Pentru aceasta, fabricantii vor fi nevoiti sa investeasca cel putin 10.000 de euro, daca fabrica e mica si aproape 100.000 de euro daca fabrica este mare", a declarat in presa centrala Aurel Popescu, presedintele "Rompan".
Piinea, mai scumpa din cauza costurilor ridicate la utilitati
In alta ordine de idei, in acest an, brutarii romani vor invata sa aplice in fabricarea piinii normele igienico-sanitare existente in Uniunea Europeana. De altfel, "Rompan", asociatie patronala din care face parte si grupul de firme "Galmopan", a elaborat un ghid cu norme care vizeaza modificari in procesul de fabricare a piinii, dar si comportamentul igienico-sanitar al morarilor si brutarilor. "In fluxurile tehnologice, faina nu se va mai intilni cu piinea, astfel incit aceasta sa nu fie infestata cu germenii existenti in materia prima. Pentru aceasta, fabricantii vor fi nevoiti sa investeasca cel putin 10.000 de euro, daca fabrica e mica si aproape 100.000 de euro daca fabrica este mare", a declarat in presa centrala Aurel Popescu, presedintele "Rompan".