Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pietele brailene verificate de specialisti din capitala

Un control fulger al unei comisii complexe formate din specialisti ai Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a pus pe jar, marti, comerciantii de produse alimentare din municipiul Braila. Impreuna cu colegii braileni, inspectorii din capitala au intreprins o actiune ampla de verificare pe linia respectarii normelor sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor in pietele agroalimentare ale orasului. Au fost verificate 24 de macelarii, magazine si puncte alimentare si depozite frigorifice. "In urma controlului efectuat s-au depistat abateri de la normele sanitar veterinare, predominind in special nerespectarea normelor privind igiena spatiilor tehnologice si manipularea produselor de origine animala in conditii necorespunzatoare", a precizat Liliana Stefanu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila. Au fost acordate 9 sanctiuni in valoare totala de 9.000 RON (90 milioane de lei vechi). Lucrurile nu s-au oprit aici. Incepind de miercuri, zilnic, echipe formate din inspectori ai DSVSA Braila si ai Circumscriptiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (CSVSA) Braila efectueaza controale complexe in pietele agroalimentare si unitatile de alimentatie publica (restaurante, cantine, patiserii, cofetarii, cantine sociale etc.), in special in unitatile care organizeaza mese festive cu ocazia Craciunului si a Revelionului.
Directorul DSVSA a atras atentia comerciantilor ca aceasta actiune de verificare zilnica se va derula pina dupa sarbatori.
Totodata, specialistii veterinari recomanda brailenilor sa se aprovizioneze numai din unitati avizate sanitar veterinar, iar in cazul in care sacrifica porci in propria gospodarie sa nu consume carne pina nu efectueaza examenul trichineloscopic.
In acest sens, DSVSA Braila anunta ca in ultima saptamina la CSVSA Braila au fost efectuate 1.152 de examene trichineloscopice, la CSVSA Furei - 83, iar la circumscriptiile sanitar veterinare cu activitate concesionata - 4.608 examene.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii