Mergi la conţinutul principal

Pierderi de 10 -100 de milioane de euro la bugetul UE, din cauza fraudelor din Bulgaria

Fraudele comise in Bulgaria cu fonduri europene au provocat pierderi intre 10 si 100 de milioane de euro la bugetul UE, a declarat, joi, directorul Biroului european anti-frauda (OLAF), Franz-Hermann Bruener, citat de site-ul Novinite.com.
Bruener a refuzat insa sa precizeze nivelul exact al pierderilor provocate de fraudele din Bulgaria sau sa ii identifice pe cei care au profitat in urma acestora.
In cursul unei vizite de o zi la Sofia, el s-a intilnit cu premierul Serghei Stanisev, ministrul Justitiei, Miglena Taseva, directorul Agentiei de stat pentru securitatea nationala, Petko Sertov, si cu procurorul general Boris Velcev.
La conferinta de presa comuna cu prim-ministrul si cu vicepremierul pentru fonduri europene, Bruener a apreciat drept pozitiva activitatea autoritatilor bulgare in ultimele trei luni. Totusi, el a insistat asupra necesitatii unei suplimentari a masurilor preventive, care sa impiedice pe viitor fraudele din fonduri europene, precum si a masurilor pentru pronuntarea unor sentinte corecte in cazurile de coruptie aflate pe rol.

"Au fost facute anumite lucruri, dar exista si unele care nu au fost facute corect, iar multi bani au ajuns acolo unde nu ar fi trebuit", a declarat Bruener.
El a adaugat ca OLAF si guvernul bulgar au pus la punct un program de masuri pentru urmatoarele trei luni, esential pentru confirmarea estimarilor facute in legatura cu activitatea guvernului.

In discutiile cu premierul bulgar, directorul OLAF a ridicat si problema posibilei utilizari in tribunalele bulgare a dovezilor obtinute de OLAF si a modificarilor necesare in legislatie in acest scop.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu