Bruener a refuzat insa sa precizeze nivelul exact al pierderilor provocate de fraudele din Bulgaria sau sa ii identifice pe cei care au profitat in urma acestora.
In cursul unei vizite de o zi la Sofia, el s-a intilnit cu premierul Serghei Stanisev, ministrul Justitiei, Miglena Taseva, directorul Agentiei de stat pentru securitatea nationala, Petko Sertov, si cu procurorul general Boris Velcev.
La conferinta de presa comuna cu prim-ministrul si cu vicepremierul pentru fonduri europene, Bruener a apreciat drept pozitiva activitatea autoritatilor bulgare in ultimele trei luni. Totusi, el a insistat asupra necesitatii unei suplimentari a masurilor preventive, care sa impiedice pe viitor fraudele din fonduri europene, precum si a masurilor pentru pronuntarea unor sentinte corecte in cazurile de coruptie aflate pe rol.
"Au fost facute anumite lucruri, dar exista si unele care nu au fost facute corect, iar multi bani au ajuns acolo unde nu ar fi trebuit", a declarat Bruener.
El a adaugat ca OLAF si guvernul bulgar au pus la punct un program de masuri pentru urmatoarele trei luni, esential pentru confirmarea estimarilor facute in legatura cu activitatea guvernului.
In discutiile cu premierul bulgar, directorul OLAF a ridicat si problema posibilei utilizari in tribunalele bulgare a dovezilor obtinute de OLAF si a modificarilor necesare in legislatie in acest scop.