Mergi la conţinutul principal

Piciu de Tichilești nu scapă de proces. Excepțiile invocate au fost respinse

* trimis în judecată de procurori pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare, pentru o faptă din 2018, inculpatul  Ionel Pitulice - zis „Piciu” a încercat în zadar să scape de judecată * instanța a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății cauzei privind pe inculpații Pitulice Ionel, Pitulice Marius Cătălin, Buzoianu Ionuț * soluția s-a dat recent de Judecătoria Brăila, însă deocamdată nu s-a stabilit termen de judecată în acest dosar

 

Instanța a dispus începerea procesului în dosarul în care Ionel Pitulice - zis „Piciu”  este acuzat de  infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare. În cauză au fost invocate unele excepții, însă acestea au fost respinse de Judecătoria Brăila. După cum se arată pe site-ul instanței, judecătorii au constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și au dispus începerea judecății cauzei privind pe inculpații Pitulice Ionel, Pitulice Marius Cătălin, Buzoianu Ionuț. Soluția s-a dat recent de Judecătoria Brăila, însă deocamdată nu s-a stabilit vreun termen de judecată în acest dosar. „În baza art. 346 alin. (1) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 4457/P/ 26.01.2021 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila privind pe inculpații Pitulice Marius Cătălin, Pitulice Ionel, Buzoianu Ionuț. Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpați. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluția instanței din data de 2 aprilie. În cauză, nu a fost formulată contestație, după cum se arată pe site-ul instanței.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pitulice Ionel pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare, dar și a inculpaților Pitulice Marius Cătălin și Buzoianu Ionuț pentru lovire sau alte violențe. Dosarul apare înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, la data de 29 ianuarie 2021, fiind menționate numele celor trei inculpați.

Reamintim că, în vara anului 2018, în timp ce se afla într-un atelier auto din comuna Tichilești, inculpații au lovit cu pumnii și picioarele persoana vătămată P.A.G., cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. „În rechizitoriul procurorului de caz s-a reținut faptul că la data de 27 iulie 2018, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla într-un atelier auto din comuna Tichilești , numiții P.I., P.M.C. și B.I. au lovit cu pumnii și picioarele în zona corpului persoana vătămată P.A.G. cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, la data de 23 august 2018, în jurul prânzului, numitul P.I. se afla în extravilanul comunei Tichilești și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență , pe fondul unui conflict mai vechi, persoanei vătămate P.M.”, au precizat procurorii.

După cum v-am informat, la sfârșitul lunii iulie 2018, un tânăr din localitatea Tichilești a anunțat poliția că a fost bătut de Ionel Pitulice, zis Piciu, și de fiul acestuia. Ajunși la fața locului, oamenii legii s-au trezit luați la înjurături chiar de către persoana vătămată, fapt pentru care i-au aplicat o amendă de 1.000 lei. În cauză, au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Atunci, Ionel Pitulice a negat întregul episod violent și susținea că nu a lovit pe nimeni. Piciu era atunci consilier local în Tichilești, din partea ALDE, iar în trecut acesta a avut legături strânse cu lumea interlopă brăileană. Contactat telefonic, consilierul local ALDE, Ionel Pitulice, a dezmințit atunci evenimentul violent.

Acum însă, după ce s-a dispus trimiterea în judecată, magistrații instanței sunt cei care vor da verdictul în acest caz.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro