Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pichetarea Prefecturii a scos in strada toate confederatiile sindicale

Sindicalistii braileni au raspuns, ieri, apelului la lupta sindicala lansat de catre filiala locala a confederatiei "Cartel Alfa" in semn de protest fata de cresterile alarmante ale tarifelor la utilitati. Reprezentantii sindicatelor afiliate Blocului National Sindical, Uniunii Judetene CNSLR Fratia, CSDR si confederatiei "Meridian", precum si cei din partea organizatiilor pensionarilor braileni, prezenti, ieri, in Piata Independentei, au cerut in cor Guvernului sa adopte o politica coerenta de preturi care sa aiba In centru protectia sociala a populatiei si interesele industriei romanesti. "Sa vedeti statul de plata ca din salariu imi acopar cheltuielile cu intretinerea, chiria, rata la banca si mincarea si nu mai ramine nimic!", "Din pensie nu-mi ajunge sa platesc intretinerea si sa cumpar medicamente!", "Nu se poate sa avem costuri la nivel european si salarii de mizerie, pentru ca nu ne mai ajungem niciodata cu datoriile!" au strigat revoltati participantii la pichetarea de ieri a sediului Prefecturii Judetului. La rindul lor, liderii de organizatii au dat citire unui comunicat in care au criticat in termeni duri politica de preturi practicata de Guvern, cu tinta precisa la capitolul majorari de tarif la gazele naturale. "Indignarea noastra este cu atit mai Indreptatita cu cit, conform statisticilor, Romania se mentine, In mod constant, tara cu tarife la energie electrica peste media europeana, In conditiile In care, alaturi de Bulgaria, raminem In continuare tara cu salariile cele mai mici si mai mizere din Europa", a punctat Ioan Dobre, liderul filialei locale a "Cartel Alfa". "Aplicarea politicii de preturi la utilitati, atit in cazul consumatorului industrial, cit si al populatiei va induce efecte dezastruoase, mai precis la falimentarea industriei de prelucrare a gazului natural si desfiintarea a 10.000 de locuri de munca In regiuni preponderent monoindustriale, aparitia unor probleme In lant asupra Intregului ansamblu economic determinate de oprirea combinatelor chimice, cresterea pretului la energia electrica (...) si, nu in ultimul rind, majorarea pretului la energia termica, in conditiile in care la producerea energiei termice se foloseste gazul metan", se arata in materialul la care sindicalistii au dat citire in fata manifestantilor si pe care apoi l-au inaintat prefectului judetului pentru a fi transmis Guvernului. Practic, protestatarii solicita aplicarea unei compensari, la nivel national, In raport cu majorarea tarifelor la utilitati, precum si revizuirea calendarului de crestere a preturilor, sincronizata cu cresterea puterii de cumparare a consumatorilor.
Manifestarea de protest de ieri se incadreaza in programul stabilit la nivel national de catre conducerea Cartel Alfa si care vizeaza pichetarea sediilor prefecturilor din toata tara.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii