Piatra cubică de pe Carantinei, făcută “franjuri” la intersecţia cu Vadul Rizeriei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Piatra cubică de pe Carantinei, făcută “franjuri” la intersecţia cu Vadul Rizeriei

• problema persistă de mai mult timp, fără ca autorităţile locale să ia măsuri • Primăria spune că de vină ar fi CUP “Dunărea”, care ar fi făcut o intervenţie la reţeua de apă şi nu a mai pus piatra cubică la loc • conducerea CUP “Dunărea” afirmă că nu a avut nicio avarie în zonă, în ultimii 3 - 4 ani, şi că de vină ar fi, de fapt, TIR-urile supraîncărcate care intră în curbă cu viteză, în drum spre portul Brăilei

 

La capătul străzii Carantinei, la intersecţia cu Vadul Rizeriei, într-o zonă intens circulată în special de camioane agabaritice care cară cereale şi alte mărfuri spre Portul Brăilei, piatra cubică s-a dislocat pe aproape toată lăţimea carosabilului, formând un adevărat obstacol pentru toţi cei aflaţi în trafic. Problema dăinuie de ceva timp, fără ca autorităţile locale să ia vreo măsură, după cum ne-a precizat un brăilean care are serviciul în zonă şi care circulă zilnic pe acolo. Cititorul nostru ne-a pus la dispoziţie şi câteva fotografii elocvente cu situaţia de la faţa locului.

Am încercat să aflăm de la Primărie de ce s-a ajuns la această situaţie şi de ce nu se fac reparaţiile necesare. Conducerea Direcţiei Tehnice din cadrul instituţiei amintite ne-a spus că piatra cubică a fost dislocată recent, în urma unei intervenţii făcute de Compania de Utilităţi Publice “Dunărea”, pentru remedirea unei avarii apărute la o conductă de apă. “CUP Dunărea a intervenit în zonă şi ar fi trebuit să aducă partea carosabilă la starea iniţială. Deocamdată întârzie să facă acest lucru. O să le aducem la cunoştinţă că au obligaţia să repare strada, acolo unde intervin la avarii. Din păcate, există mai multe astfel de intervenţii făcute de CUP Dunărea pe raza municipiului, unde nu s-a adus carosabilul la starea iniţială. În luna septembrie, se va face un inventar al acestor intervenţii nefinalizare şi după ce vom avea o situaţie exactă vom soma compania de apă şi canalizare să facă reparaţiile necesare”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Brăila.

Conducerea CUP “Dunărea” susţine, totuşi, că în zona intersecţiei străzii Carantinei cu Vadul Rizeriei, nu a avut nicio intervenţie la vreo avarie în ultimii 3 - 4  ani. “Noi nu am avut nicio intervenţie în zonă, situaţia de acolo nu este cauzată de vreo lucrare făcută de echipele noastre. Mai mult ca sigur, piatra cubică a fost dislocată de TIR-urile încărcate în exces, care circulă cu viteză peste limita legală pe strada Carantinei şi intră în curba dinspre Vadul Rizeriei”, ne-a spus directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea.

De altfel, despre problemele cauzate de traficul greu pe strada Carantinei, unde casele se fisurează din cauza camioanelor care circulă cu viteză, v-am mai informat în paginile cotidianului nostru, ca urmare a numeroase plângeri primite de la locatarii străzii respective. Aceştia solicită ca traficul greu înspre şi dinspre port să fie deviat pe alte rute sau măcar ca pe strada Carantinei să se renunţe la piatra cubică şi să se toarne asfalt.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte intervenţiile la avarii, cu gropi săpate pe străzile Brăilei şi astupate superficial, directorul Mangiurea a recunoscut că există anumite întârzieri în graficul de reparaţii, însă ne-a explicat că situaţia a fost cauzată de lipsa unui contract ferm cu o firmă specializată. Concret, licitaţia pentru contractarea unei firme s-a finalizat abia la sfârşitul lunii iulie a.c. Câştigătoare a fost “Eurobuilding” SRL Brăila, care a semnat cu CUP “Dunărea” un contract în valoare de 2,3 milioane lei, angajându-se să facă reparaţii  pe o suprafaţă totală de 20.000 metri pătraţi de carosabil afectat de intervenţiile la avarii subterane. Colaborarea dintre “Eurobuilding” şi CUP “Dunărea”, pe noul contract, a început efectiv la începutul lunii august. Anterior, începând din luna aprilie a acestui an, cele două entităţi au mai colaborat în cadrul unui contract încheiat în regim de urgenţă, fără licitaţie, pentru o suprafaţă de 2.000 mp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro