Mergi la conţinutul principal

Pianista Ioana Maria Lupașcu a trecut în neființă

Pianista Ioana Maria Lupașcu, din Brăila, a părăsit această lume astăzi, 31 august, după o lungă suferință, lăsând în urmă o moștenire muzicală care va rămâne mereu în inimile celor care au avut privilegiul să o cunoască .

Născută la Braila, în 1977, într-o veche familie de medici, Ioana Maria Lupașcu începe studiul pianului la vârsta de 4 ani. De la o vârstă fragedă, a manifestat o pasiune intensă pentru pian și o abilitate deosebită de a exprima emoții complexe prin intermediul acestui instrument.

Între 2001 și 2005, Ioana Maria Lupașcu a fost studenta marelui pianist Lazar Berman la Academia Europea di Musica, Italia.

Studiile sale muzicale au fost impresionante, obținând diplome și recunoaștere în diverse concursuri și evenimente artistice pe plan național și internațional (Grecia, Turcia, Croația, Slovacia, Italia, Elveția, Lituania).

Revenită în România în 2005, Ioana Maria Lupașcu devine în 2007 solistă a Filarmonicii Paul Constantinescu, continuând să colaboreze în paralel cu cele mai importante orchestre simfonice din țară și să susțină recitaluri și concerte în Italia la invitația diverselor instituții de cultură .

Ioana Maria Lupașcu a început din 2011 o interesantă și frumoasă colaborare cu actrița Daniela Nane în cadrul mai multor spectacole de muzică și poezie, alte apariții ale pianistei producându-se alături de dansatorul spaniol Lucas Molina sau contratenorul Cezar Ouatu.

Ceea ce a făcut-o cu adevărat remarcabilă a fost nu doar tehnica sa impecabilă, ci și profunzimea și sensibilitatea pe care le-a adus în interpretările sale. Fie că a abordat lucrări clasice ale muzicii sau creații contemporane, Ioana Maria Lupascu a reușit mereu să transmită publicului său stări și emoții unice, transformând fiecare recital într-o experiență emoțională profundă.

Cu trecerea sa în neființă, Ioana Maria Lupașcu lasă un gol imens în inimile noastre, dar moștenirea sa muzicală va trăi în eternitate prin înregistrări și amintiri ale momentelor magice pe care le-a creat pe scenă. Îi vom păstra mereu amintirea vie și ne vom bucura de muzica ei minunată, în care a pus atât de mult suflet și pasiune.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro