Mergi la conţinutul principal

Petrecerile dupa ora 1 vor fi sanctionate de politisti

De acum inainte, politistii ii vor putea trage de "urechi" pe administratorii de hoteluri, moteluri si toate celelalte structuri ce tin de turism, care se vor intinde cu petrecerile mai mult decit le permite legea. Ei vor avea competente in ceea ce priveste constatarea contraventiilor si aplicarea amenzilor pentru agentii economici care nu respecta reglementarile privind suspendarea programelor muzicale dupa ora 1 noaptea.
Aceasta noua atributie le-a fost adaugata printr-un act normativ aprobat de Guvern in urma cu citeva zile, care modifica HG nr. 1328/2001 privind clasificarea structurilor de primire turistica. In cazul in care politistii vor descoperi agenti economici care nu respecta legea, vor imparti amenzi cuprinse intre 30.000 si 50.000 lei. Pina in prezent, constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii se realiza de catre reprezentantii autoritatii publice centrale de turism. In practica, personalul cu atributii de control din cadrul acestei autoritati s-a confruntat cu unele probleme. Avind in vedere faptul ca actiunile de control se refera la tulburarea linistii publice si faptul ca aceste controale presupun un grad de pericol, legislatia a fost modificata in sensul stabilirii competentei Politiei Romane de a constata acest tip de contraventii si de a aplica amenzile stabilite de lege.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu