Mergi la conţinutul principal

Peste 800 de solicitări pentru urna mobilă de la pacienţi şi deţinuţi

*exceptând spitalele din Făurei şi Ianca, unde nu a solicitat nimeni urna specială de vot, în toate unităţile spitaliceşti din Brăila s-au înregistrat astfel de solicitări * cereri pentru urna specială de vot au venit şi din partea deţinuţilor, fiind vorba, în total, de 449 de solicitări

 

 

Alegerile prezidenţiale din acest an i-au mobilizat şi pe pacienţii şi deţinuţii din Brăila, care au solicitat, într-un număr semnificativ, urna mobilă pentru a-şi exprima votul. În cazul lor, solicitările depăşesc, în total, 840 de cereri. Astfel, în ceea ce priveşte situaţia din spitalele brăilene, urna specială a fost cerută de către 417 de persoane, pacienţi şi medici. Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila (SJU) Brăila, aici, dintr-un total de 600 de pacienţi internaţi în toate corpurile unităţii spitaliceşti, au fost depuse 320 de solicitări pentru urna mobilă, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie 50 de pacienţi şi medicul de gardă şi-au exprimat dorinţa de a vota la urna mobilă. În ceea ce priveşte interesul pentru scrutinul electoral în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Brăila, Sf. Pantelimon, şi aici au fost 46 de solicitări pentru urna mobilă, iar la spitalele din Făurei şi Ianca, potrivit conducerii, niciunul din cei 29 de pacienţi internaţi nu solicitase urna specială de vot, respectiv 17 la Spitalul Orăşenesc Făurei şi 12 la Spitalul din Ianca. De asemenea, cereri pentru urna specială de vot au venit şi din partea deţinuţilor fiind vorba în total de 449 de solicitări exprimate atât din partea persoanelor private de libertate din Centrul de DetenţieTichileşti, cât şi din Penitenciarul Brăila. Procedura pentru solicitarea urnei speciale prevede ca alegătorii care nu se pot deplasa la secţia de votare din cauză de boală sau invaliditate pot solicita urna specială, cunoscută drept urna mobilă de la secţia de votare cea mai apropiată de locul în care se află în ziua alegerilor printr-o cerere scrisă însoţită de documente justificative. În ziua alegerilor, o echipă din biroul electoral se va deplasa la locul unde se află alegătorul, cu urna specială şi materialele necesare votării. Fiecare secţie de votare are o singură urnă specială, care trebuie să fie la ora 21:00 înapoi la secţia de votare. Aceleaşi reguli se aplică şi persoanelor reţinute sau internate în instituţii medicale.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro