Mergi la conţinutul principal

Peste 80% dintre candidatii admisi la licee si-au depus dosarele la unitatile de invatamint

Imediat dupa repartizarea computerizata, candidatii au obligatia sa-si depuna dosarele la liceele unde au fost admisi. Ei pot face acest lucru pina pe 18 iulie. Dupa aceasta data, teoretic, elevii si pierd locul si ramin pe dinafara.
La liceele, majoritatea eleviilor si-a depus dosarele inca din primele doua zile dupa repartizare. Ieri, la "Balcescu" mai erau asteptati la inscrieri 10 elevi. "Unii sint acum la mare, se distreaza si vin in ultima zi sa-si depuna dosarul. Cei mai multi sint constiinciosi si au venit in primele doua zile cu actele. Nu am avut niciodata probleme dar cred ca sint prea multe zile acordate pentru inscriere", a spus directorul Carmen Botea. Si la "Iorga" mai erau, ieri, 21 de elevi care nu s-au inscris inca, iar la "Murgoci"mai erau 15 elevi. "Avem program si dupa-amiaza pentru ca multi parinti ne-au spus ca nu pot veni dimineata. Cind vor mai ramine citiva ii vom suna sa vina sa se inscrie, sa nu mai stea profesorii ore in sir in scoala pentru cinci elevi. Este foarte mare perioada de inscrieri. Poate ar fi bine daca s-ar mai scurta", a precizat directorul adjunct Viorica Mosescu. La Liceul "Perpessicius" mai erau doar cinci sau sase elevi de inscris, la unele specializari clasele fiind deja completate. La Grupul Scolar "Edmond Nicolau" la liceu s-au inscris aproape 70% dintre cei repartizati si ceva mai putini la scolile de arte si meserii. Aproape aceeasi situatie este si la "Istrati", unde la liceu din 56 repartizati s-au inscris 43, iar la scolile de arte si meserii din 84 s-au inscris 46. "Probabil cine nu vine pina pe 18 iulie sa se inscrie, nu vine nici la toamna. Noi avem repartizati multi elevi din mediul rural si unii nu mai continua scoala. In fiecare an avem aceeasi situatie. Sint putini totusi cei care vin in toamna sa se inscrie. Faptul ca unii nu vor sa se inscrie in perioada destinata acestei operatiuni, atesta dezinteresul familiei, al elevilor pentru scoala. Elevii de la liceu privesc totul mult mai serios decit cei de la scolile de arte si meserii. In anii trecuti elevii de la scolile de arte si meserii isi pierdeau locul daca nu se inscriau pentru ca urma a doua etapa a admiterii cu cei care nu promovasera Testele Nationale. Acum aceasta etapa nu mai exista. Ei isi pierd locul, dar nu vine nimeni sa-l ocupe, asa ca in final, tot locul lor ramine. Este si perioada de inscrieri foarte lunga. Poate ca daca ar fi mai scurta i-ar mobiliza", a spus directorul Teodora Ilie.
Elevii se pot inscrie la scolile unde au fost repartizati pina pe 18 iulie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro