Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 70 de angajatori au obtinut aprobarea ITM de a pastra si completa la sediu carnetele de munca ale propriilor angajati

Potrivit informatiilor prezentate de catre conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Braila, 75 de angajatori au obtinut, pina la finele anului trecut, aprobarea de pastrare si completare a carnetelor de munca la propriile sedii. Numai in 2005, ca urmare a solicitarilor din partea angajatorilor braileni in vederea obtinerii acestei aprobari, inspectorii de munca braileni au efectuat 44 de controale, ocazie cu care s-a constatat ca solicitantii intrunesc conditiile prevazute de legislatia in domeniu. Important de mentionat este ca cei 75 de angajatori pastreaza la sedii aproape 21.000 de carnete de munca, mai precis 20.732 carnete, pentru tot atitia salariati.
Pe parcursul anului trecut, agentii economici au inregistrat la ITM peste 30.000 de contracte individuale de munca noi, mai precis 30.408, si au notificat incetarea in cazul a 29.603 CIM, astfel incit la finele anului trecut la ITM erau inregistrate 58.847 contracte individuale de munca. De asemenea, prin prisma obligatiei angajatorilor de a infiinta registrul general de evidenta a salariatilor si de a inregistra acest registru la ITM, in cursul anului trecut, 6.166 de angajatori au procedat in acest sens. "Agentilor economici li s-a asigurat consultanta in domeniul relatiilor de munca cu privire la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractelor individuale de munca, precum si cu privire la executarea acestora", se arata in raportul pe anul trecut al ITM Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii