Mergi la conţinutul principal

Peste 600 de apeluri la Ambulanţă în perioada Crăciunului

• numărul celor care au avut nevoie de Salvare în zilele de sărbătoare s-a dublat faţă de orice perioadă obişnuită a anului • au fost înregistrate 8 agresiuni fizice, 21 cazuri de consum excesiv de alcool, 9 cazuri de deces • 11 gravide au fost duse de urgenţă la Maternitate pentru că le venise sorocul • nici “tradiţionalele” colici abdominale nu au lipsit din fişele medicilor de la SAJ

 

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila aproape s-a dublat în ultimele zile faţă de o zi obişnuită. Astfel, în doar patru zile, medicii de pe Salvare au răspuns la 657 de apeluri de urgenţă. Motivele au fost diverse, de la colici abdominale până la accidente rutiere şi agresiuni fizice.

Potrivit managerului SAJ Brăila, dr. Viorica Uscatu, vineri au fost înregistrate 160 de solicitări, în condiţiile în care într-o zi obişnuită numărul maxim era de 120. Printre acestea, se numără o bătaie între câţiva brăileni, un accident rutier, patru bărbaţi care au băut fără măsură, cinci gravide cărora le venise sorocul şi un deces. În rest, au predominat colicile abdominale. În zilele de sâmbătă şi duminică, adică în Ajun şi în prima zi de Crăciun, apelurile au fost în medie de 148 pe zi. Nici în această sfântă sărbătoare brăilenii nu au ratat şansa de a-şi aplica “corecţii”, astfel că în cele două zile au fost înregistrate 4 agresiuni fizice. Alţi nouă oameni care au băut pahar după pahar fără a se gândi la sănătatea lor au cerut ajutorul medicilor, iar cinci gravide au avut nevoie de Salvare pentru a ajunge la Maternitate. De asemenea, au fost constatate 6 cazuri de deces.

Luni, în a doua zi de Crăciun, a fost atins apogeul. Salvarea a fost chemată de 200 ori, atât în municipiu, cât şi în judeţ. Au fost înregistrate 3 agresiuni fizice, 8 cazuri de etilici, o gravidă care a fost dusă de urgenţă la spital şi două cazuri de deces. De asemnea, s-a mai înregistrat un accident rutier grav, în care şi-a pierdut viaţa o persoană.

La toate aceste cazuri enumerate mai sus, se mai adaugă şi câteva cazuri sociale şi hipotermii, câte 1-2 solicitări pe zi.

“Pe fiecare tură de lucru au fost prezente 12 echipaje pentru municipiu şi cinci în judeţ, pregătite să răspundă oricând solicitărilor. Am reuşit să facem faţă avalanşei de apeluri de urgenţă din această perioadă a Crăciunului”, ne-a precizat dr. Viorica Uscatu, manager SAJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro