Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 60 de copii care au parasit centrele de plasament au fost reintegrati in familie

Cu ajutorul unui proiect desfasurat de Asociatia de Binefacere "Diaconia", in parteneriat cu USAID si World Learning, prin programul ChildNet, 63 de copii care au parasit centrele de plasament au fost reintegrati in familie. Proiectul "A doua sansa" a fost un real ajutor pentru familiile care aveau nevoie de sprijin, atit material cit si financiar, pentru a putea depasi, cit mai usor, momentul reintegrarii copiilor. Ieri, Asociatia a organizat o intilnire ce a avut ca scop diseminarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului, dar si stabilirea unei strategii de colaborare intre autoritatile publice locale si organizatiile non-guvernamentale, pentru continuarea acestei initiative.
Sa reusesti sa creezi o atmosfera familiala intre un copil care a crescut departe de casa si parintii acestuia este un proiect cu adevarat indraznet si care, fara daruirea de care au dat dovada toti membrii Asociatiei, nu ar fi dat rezultate. "Nu a fost deloc usor, si asta pentru ca, pe de o parte, acesti copii nu reuseau sa se regaseasca in atmosfera de acasa, iar apoi parintii nu stiau cum sa se comporte cu ei. Este foarte adevarat ca si sprijinul material pe care l-am acordat a fost de ajutor, dar nu a fost de ajuns. A fost nevoie de consilierea familiilor, iar limbajul specializat cu care eram obisnuiti ne-a ingreunat, intr-un fel, apropierea de ei. Unul dintre scopurile acestui proiect a fost implicarea societatii in realizarea obiectivelor, ceea ce ne-a indreptat spre crearea unei retele de familii mentor, care sa fie alaturi de beneficiarii proiectului. Impreuna cu ei am reusit sa reintegram in familie 63 de copii si sa nu inregistram nici un caz de abandon scolar sau reinstitutionalizare", a precizat Honorina Popescu, presedintele Asociatiei de Binefacere "Diaconia".
Primul pas in desfasurarea proiectului l-a reprezentat anchetele sociale, in urma carora au fost selectati 63 de copii (11 din mediul rural si 52 din cel urban). In paralel cu anchetele sociale, membrii Asociatiei au selectat 23 de familii mentor, care au fost instruite, pe parcursul mai multor sesiuni, cum sa acorde sprijn beneficiarilor. Un lucru demn de mentionat este acela ca toate cele 23 de familii mentor au participat voluntar la realizarea proiectului.
Pe parcursul intilnirii de ieri, Asociatia de Binefacere "Diaconia" a analizat, impreuna cu reprezentantii autoritatilor publice locale si cei ai organizatiilor non-guvernamentale, impactul avut de acest proiect in societatea braileana si gasirea unor strategii de colaborare in vederea continuarii proiectului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii