Mergi la conţinutul principal

Administrația Dragomir. Peste 500 de bilete rezervate pentru nava "Lacu Sărat"

* încă de marți, 6 iulie, locurile pentru cele două curse programate sămbătă, 10 iulie, cu nava "Lacu Sărat", au fost ocupate, astfel că municipalitatea a suplimentat cu patru numărul de curse din acest weekend * mai mult, în urma avalanșei de solicitări, s-au epuizat toate rezervările cu nava "Lacu Sărat" până la finele lunii iulie * au fost zeci de solicitări venite și din județul vecin, Galați * Brăila este singurul oraș-port la Dunăre care are în proprietate publică o navă de agrement

 

Sute de solicitări pentru obținerea unui bilet mult râvnit cu vaporul "Lacu Sărat", după apariția în cotidianul "Obiectiv-Vocea Brăilei" a articolului "Curse ieftine pe Dunăre" (de marți, 6 iulie a.c.).

"Încă de marți, 6 iulie, biletele pentru cele două curse cu nava "Lacu Sărat", programate sâmbătă, 10 iulie, au fost epuizate. Am avut zeci de solicitări sosite și din județul Galați. Datorită numărului mare de solicitări, am decis suplimentarea numărului de curse, cu încă patru, două sâmbătă și două duminică, 11 iulie, de la ora 9.30. Până astăzi (joi, 8 iulie - n.r.) la ora 13.00, au fost rezervate nu mai puțin de 540 de locuri, astfel că avem completate toate cursele cu nava "Lacu Sărat" până la sfârșitul lunii iulie. Avem, de asemenea, solicitări pentru închirierea navei, venite din partea instituțiilor, firmelor și persoanelor fizice. Prețul biletului rămâne neschimbat", ne-a precizat Mihai Rusinoiu, directorul Serviciului de Transport Local de Călători și Administrare Portuară (STLCAP) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila.

Prima cursă de după anul pandemic 2020, când nava "Lacu Sărat" a fost nevoită să stea la mal, este cea de sâmbătă, 10 iulie, ora 9.30, iar numărul maxim de pasageri admis la bordul navei de agrement este de 60. Brăila este singurul oraș-port la Dunăre care are în proprietate publică o navă de agrement și care oferă astfel de curse la prețuri accesibile tuturor.   

Reamintim că, după ce, anul trecut, au fost suspendate din cauza pandemiei, de sâmbătă, 10 iulie 2021, se reiau cursele cu nava "Lacu Sărat" aparținând Primăriei Municipiului Brăila. Dacă, în vara lui 2019, prețul unui bilet a fost de 12 lei/persoană, anul acesta el va fi de 13 lei/persoană, cu tot cu TVA, pentru o oră de marș pe Dunăre. În fiecare sâmbătă, se vor efectua câte două curse cu nava "Lacu Sărat", numărul minim de persoane admise la bord fiind de 30, iar cel maxim de 60, potrivit reglementărilor în starea de alertă. Toți cei care urcă la bord trebuie să poarte mască de protecție. Înscrierile pentru cele două curse cu nava "Lacu Sărat" se pot face de luni și până joi, între orele 8.30-16.30, precum și vineri, între orele 8.30-12.00, pentru săptămâna respectivă, la tel/fax 0239/613.654 și 0753.095.046 sau pe email la adresa: stplcap@yahoo.com, persoană de contact Elena Bănică. Pentru înscrieri, se vor comunica, obligatoriu, următoarele date: nume, prenume și număr de telefon al persoanei de contact; număr de persoane și cursa pentru care se face înscrierea/rezervarea. Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 de minute înainte de fiecare cursă, iar tarifarea se va face pe bază de bilet de călătorie, la îmbarcare, tariful fiind de 13 lei de persoană, pentru o oră de marș pe Dunăre.

Construită în anul 1990, la Șantierul Naval Brăila, nava "Lacu Sărat" a fost reparată integral în iulie 2019, obținând tot atunci certificarea Autorității Navale Române pentru transportul de pasageri și îndeplinind, astfel standardele de navigație și siguranță impuse de normele europene în vigoare. Nava de 30 de metri lungime are două saloane, unul jos, la punte, și unul sus, la puntea promenadă, precum și 60 de locuri pe scaune la mese. Este dotată cu aragaz, ladă figorifică, aer condiționat și două grupuri sanitare. Pe puntea promenadă se află un spațiu destul de generos de unde se poate admira priveliștea pe timpul deplasării pe Dunăre. Nava este echipată cu un motor Diesel de 400 de CP și are un echipaj format din patru membri - căpitan fluvial, timonier, motorist și marinar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro