Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 50 de controale efectuate luna trecuta de Autoritatea Rutiera Romana

In ultima vreme, taximetristii braileni au fost supusi controalelor efectuate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) impreuna cu Politia Rutiera. Acestia spun ca aceste controale sint organizate pentru a-i depista pe cei fara atestate si de a-i determina pe taximetristi sa respecte normele rutiere, mai ales ca in miinile lor sta zilnic viata a sute de oameni, de a preveni producerea accidentelor rutiere, actiuni ce vor continua de acum incolo. In general cei de la ARR sanctioneaza taximetristii pentru lipsa licentelor sau a altor documente. Numai pe activitatea de taximetrie, conform legii 38/2003, s-au intocmit doua procese-verbale, sanctiunea contraventionala reprezentind 200 de lei.
Pe parcursul lunii februarie, ARR-ul a efectuat 58 de controale, dintre care 34 au fost controale in trafic, 18 la sediul operatorilor de transport, din care un control pe transporturi periculoase, cinci autogari si o scoala de soferi. In urma acestora, s-au intocmit 35 de procese-verbale de contraventie, in valoare de 57.700 lei. Astfel, conform Legii 466/2003, ce vizeaza perioadele de conducere si odihna ale conducatorului auto, s-au intocmit un numar de 11 procese-verbale, cu amenzi contraventionale de 16.500 lei. Pentru nerespectarea Legii 102/2006, cea care reglementeaza transporturile rutiere, s-au intocmit 19 procese-verbale, sanctiunile contraventionale in valoare totala de 18.000 lei, pentru depistarea in trafic a autovehiculelor ale caror soferi nu aveau carte de munca, operatori de transport ce nu detineau la bord copia conforma a licentei de transport sau a documentelor de transport. Din cele 34 de controale efectuate in trafic, opt au fost alaturi de Politia Rutiera, Registrul Auto Roman (RAR), iar marea majoritate cu Compania Natioanala de Drumuri. Ultimii au intocmit, cu aceasta ocazie, 11 procese-verbale, pentru depasirea limitei legale a greutatii in autovehicul sau a lipsei de la bord a rovinetei, amenzile insumind 47.500 lei.
"Activitatea de control se desfasoara numai in afara orasului, zilnic, inclusiv pe timpul noptii. Numai ca activitatea noastra nu se reduce doar la procese si controale, avem si scolile de soferi, dispeceratele de taxi, activitati conexe precum autogarile (avem patru autogari la nivelul judetului nostru) si intermediare- eliberari de atestate, licente de transport, licente de traseu, licente pentru curse regulate (elevi, muncitori, militari). Pe linga asta avem actiuni cu tematica, lucram in colaborare cu Politia Rutiera, Politia de Frontiera, Drumuri si Poduri, Garda Financiara, RAR, Agentia pentru Protectia Mediului", ne-a declarat Constantin Mihalache, seful ARR Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii