Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 400 de locuri de munca pentru absolventi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila organizeaza, vineri, 23 septembrie, incepind cu ora 09.00, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Actiunea se va desfasura in municipiul Braila, la Sala Polivalenta "Danubius", precum si in localitatile Faurei si Insuratei, la Casa de Cultura a orasului Faurei, respectiv la Sala de Sedinte a Primariei Insuratei.
Pina la aceasta data, AJOFM Braila a contactat peste 720 de angajatori, din care doar 52 au confirmat participarea la bursa, cu 412 locuri de munca.
Cele mai multe joburi ce vor fi oferite in actiunea de vineri sint in domeniile: industria alimentara si a bauturilor (agent comercial, preparator de semifabricate si preparate culinare, patiser, cofetar, brutar, macelar, operator la prepararea conservelor din carne, ospatar, sofer de autoturisme si camionete, incarcator-descarcator, muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide); constructii (inginer instalatii pentru constructii, zidar, zugrav, instalator apa canal, sudor autogen, electrician in constructii, montator pereti si plafoane din gips carton, timplar universal, dulgher, tinichigiu in constructii); industria textila si a produselor textile (inginer textile, confectioner asamblor articole din textile, operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice); constructii si reparatii navale (inginer nave, lacatus constructii metalice si navale, sudor electric, tubulator naval, sudor autogen); comert (manager zona, director vinzari, administrator baze de date, inginer electronist, referent/economist in management, referent/economist in comert si marketing, tehnician operator echipamente de calcul, agent comercial, agent vinzari, depanator PC, dispecer service IT, vinzator, lucrator comercial).
De asemenea, cei interesati sa-si gaseasca un loc de munca vor gasi oferte si in urmatoarele domenii: industria de masini si echipamente; industria constructiilor metalice si a produselor din metal; activitati ale institutiilor financiar-bancare; industria de prelucrare a lemnului; agricultura; fabricarea celulozei si hirtiei; edituri, tiparituri si reproduceri pe suporti; tranzactii imobiliare; salubrizare; industria altor mijloace de transport; servicii de cercetare-dezvoltare etc. "Structura locurilor de munca pe studii se prezinta astfel: 14% studii superioare; 10% studii medii si 76% muncitori. Angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai ciclului inferior al liceului sau ai Scolilor de arta si meserii primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, un salariu de baza minim brut pe tara, in vigoare la data incadrarii in munca. De asemenea, 1,2 salarii de baza minime brute pe tara primesc cei care incadreaza absolventi de invatamint secundar superior sau invatamint postliceal si 1,5 salarii, pentru absolventi de invatamint superior. Angajatorii care incadreaza absolventi din rindul persoanelor cu handicap primesc, lunar, sumele aferente, dar pentru o perioada de 18 luni", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii