Mergi la conţinutul principal
Din dragoste pentru cei mici

Peste 400 de copii înscriși la atelierele de vară de la Centrul de Creație

* odată cu sosirea vacanței mari, copiii cu vârste între 6 și 15 ani din municipiu și județ se pot înscrie la unul dintre atelierele organizate, până în luna septembrie, de Centrul de Creație în parteneriat cu Primăria Municipiului și Consiliul Județean * este vorba de "Arta modelării lutului", "English for kids" și "Atelierul de dicție - Speaking"

 

Ateliere pentru cei mici la Centrul de Creație Brăila, pe toată perioada verii. 

Potrivit instituției de cultură din Piața Traian nr. 2, la fel ca în fiecare vacanță mare, Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Primăria Municipiului Brăila vin în sprijinul părinților și, în special, al copiilor brăileni, cu propuneri de petrecere instructivă a timpului liber. În acest scop, Centrul de Creație Brăila organizează, în intervalul iunie-septembrie 2022, nu mai puțin de trei ateliere de vacanță: "Arta modelării lutului", "English for kids" și "Atelierul de dicție - Speaking", ale căror elemente definitorii sunt joaca, imaginația, dezvoltarea și armonia. Potrivit conducerii instituției de cultură, activitățile sunt create cu atenție la detalii, grijă față de toate aspectele personalității copiilor, cu pasiune și cu mult suflet. Totodată, scopul acestor întâlniri este de a stimula imaginația și creativitatea participanților prin însușirea unor deprinderi creative, antrenarea concentrării, dezvoltare personală, emoțională și cognitivă. În acest context, participanții la cele trei ateliere de vară (elevi din municipiul și județul Brăila, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani) sunt invitați să descopere atât tainele modelării lutului și ale produselor realizate handmade, ale limbii engleze - unde vor asimila cu ușurință noțiuni noi de vocabular sau gramatică într-o atmosfera plăcută și relaxantă - dar și treptele spre o dicție perfectă, prin întâlniri cu personaje de poveste.

"Gama variată de activități, precum modelarea lutului și realizarea de obiecte specifice, jocuri interactive, competiții, scenete și interpretări de roluri în limba română și în limba engleză, ce îmbină perfect creația, arta și activitățile recreative, au atras, an de an, peste 400 de participanți. Activitățile prin care participanții își pot dezvolta gândirea creativă, capacitatea de lucru în echipă și comunicarea se desfășoară în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Piața Traian nr 2, în cadrul Atelierului de ceramică și în Sala ProArte, fiind coordonate de specialiști ai instituției care vin în sprijinul educației permanente, prin abordări teoretice și practice adecvate vârstei, prin demersuri educaționale planificate și pasiune pentru ceea ce transmit. Comunicare, aventură, voie bună, distracție - într-un cuvânt o vară și o vacanță de neuitat!", precizează, în comunicatul trimis pe adresa redacției, organizatorii celor trei ateliere de vară de la Centrul de Creație.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro