Mergi la conţinutul principal

Peste 400 de absolvenţi s-au înscris deja să susţină din nou BAC-ul

Candidaţii care au picat BAC-ul în prima sesiune mai au o şansă să-l promoveze în luna august, când începe sesiunea de toamnă. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, un număr de 449 de elevi vor participa la probe. Precizăm că numărul lor va creşte după ce, începând cu data de 5 august, se vor susţine examenele de corigenţă.
Reamintim că, la Brăila, rata de promovabilitate la bacalaureat este de 75,91%.
BAC-ul de toamnă va debuta pe 16 august cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română, iar pe 17 august se va desfăşura proba orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va avea loc 17-19 august, iar pe 18 şi 19 august candidaţii vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale.
Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută pe 22 august, iar pe 24 august va avea loc proba obligatorie a profilului. Pe 26 august se va susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.
În prima sesiune, rata de promovabilitate la nivel naţional a examenului este de 68,1%.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro