Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 3.500 de someri si-au gasit un loc de munca

In primele sase luni ale anului, 3.589 de someri au iesit din evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila deoarece si-au gasit un loc de munca. Acestia au fost angajati prin Programul de Ocupare, iar pentru 42% dintre ei angajatorii au primit subventii finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
Cele mai bune rezultate au fost obtinute in ocuparea temporara a fortei de munca in lucrari publice de interes comunitar; acordarea de alocatii pentru somerii care se incadreaza inainte de expirarea somajului; subventionarea locului de munca pentru absolventii institutiilor de invatamint; subventionarea locului de munca pentru someri peste 45 de ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri care mai au 3 ani pina la pensie, persoane marginalizate; acordarea de credite IMM-urilor pentru crearea de noi locuri de munca; organizarea cursurilor de formare profesionala si stimularea mobilitatii fortei de munca (prin incadrarea intr-o localitate la distanta de peste 50 de kilometri fata de domiciliu si prin incadrarea in alta localitate cu schimbarea domiciliului).
In aceasta perioada AJOFM Braila a cheltuit, cu masurile active pentru combaterea somajului, 1.428.779 RON. Banii au reprezentat subventii pentru angajatorii care au incadrat in munca absolventi, persoane in virsta de peste 45 de ani, intretinatori unici de familii sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, precum si a persoanelor marginalizate. "Citeva exemple mai semnificative ar fi doua societati care au incadrat, in perioada 2002 - 2006, peste 150 de persoane din aceste categorii. SC “Green Yard” SRL isi desfasoara activitatea principala in domeniul naval si a beneficiat de subventii pentru incadrarea de absolventi ai institutiilor de invatamint, precum si pentru incadrarea de someri de peste 45 ani. In perioada 2002 - 2006, societatea a angajat aproximativ 70 de absolventi, pe care cu grija si rabdare i-a format ca profesionisti. Societatea apreciaza subventiile acordate ca fiind un suport de apreciat, firma investind, in paralel, pentru formarea acestor tineri la locul de munca", ne-a precizat Simona - Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Tot din anul 2002 si pina in prezent, SC "Ro Conf" SRL, care isi desfasoara activitatea principala in domeniul industriei confectiilor, a angajat, cu subventie, peste 80 de absolventi din invatamintul universitar, liceal, postliceal, profesional si de ucenici. "Societatea a avut beneficii ca urmare a acordarii acestor subventii din bugetul asigurarilor pentru somaj. Avind in vedere ca dinamismul si competitivitatea sint esenta performantei economice si a productivitatii, pornim de la premisa ca ele au, inainte de toate, dimensiunile umanului. De aceea, investitia in oameni este pilonul strategiei economice. In afara faptului ca tineretul are capacitatea de a se adapta mai usor la o tehnologie inalta si a capatat usor experienta in realizarea obiectivelor propuse, societatea a beneficiat si de avantaje materiale", a mai adaugat conducerea AJOFM Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii