Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 340 de morti in urma valului seismic din Indonezia

Cel putin 340 de persoane au fost ucise, luni, pe insula indoneziana Java, de valul seismic provocat de un cutremur submarin produs in Oceanul Indian, potrivit unui nou bilant comunicat, marti, de Ministerul indonezian al Sanatatii, citat de AFP.
Peste 1.500 de membri ai serviciilor de interventii desfasurau, marti, o activitate contra cronometru pentru descoperirea supravietuitorilor printre ambarcatiunile distruse sau aruncate unele peste altele, si printre ruinele cladirilor.
Valul seismic a fost provocat de un cutremur submarin cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter, potrivit Centrului American pentru Studii Geologice (USGS), produs, luni dupa-amiaza, in Oceanul Indian, in sudul insulei Java.
Potrivit datelor oferite de Guvern, cel putin 343 de persoane si-au pierdut viata iar alte 431 au fost ranite. Autoritatile au anuntat de asemenea ca 115 persoane sint date disparute iar alte 68.464 au fost evacuate.
Zona cel mai puternic afectata a fost statiunea balneara Pangandaran, situata in regiunea de coasta din sud-vestul insulei Java. Potrivit unei surse medicale, majoritatea victimelor din aceasta localitate sint copii si adolescenti.
Cel putin sase straini figureaza printre cele 343 de victime ale valului seismic.
Seful celulei de criza organizata in Ministerul Sanatatii de la Jakarta a anuntat ca un cetatean japonez si un altul belgian se numara printre victime.
Potrivit agentiei de presa din Indonezia, Antara, un cetatean olandez si-a pierdut viata.
Doi sauditi - mama si fiu- si-au pierdut viata, au anuntat surse medicale.
Ministerul Afacerilor Externe de la Stockholm a anuntat la rindul sau, decesul unui cetatean suedez in urma valului seismic care s-a produs in insula Java.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii