Mergi la conţinutul principal

Peste 3.000 de copii se înnoiesc de Sfintele Paști

* în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, Centrul Eparhial, protopopiatele și parohiile din județele Brăila și Galați le oferă copiilor nevoiași ajutoare de peste 300.000 de lei * acțiunile filantropice, desfășurate în cadrul Programului "Ne înnoim de Sfintele Paști" îi vizează, cu precădere, pe copiii din familiile defavorizate și pe cei instituționalizați în centrele de asistență socială

 

Aproape 3.200 de copii din județele Brăila și Galați primesc daruri în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului, prin Programul eparhial "Ne înnoim de Sfintele Paști", informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

"În preajma marilor sărbători creștine, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Sectorul social-filantropic al Centrului Eparhial, cele 8 protopopiate și parohiile din cuprinsul eparhiei derulează ample programe filantropice îndreptate, cu precădere, spre familiile cu mulți copii, bătrânii nevoiași și persoanele defavorizate și marginalizate social, printre aceștia aflându-se și refugiații ucraineni. Anul acesta, programul devenit tradiție și denumit sugestiv "Ne înnoim de Sfintele Paști" se axează pe oferirea de sprijin spiritual și material familiilor cu mulți copii și cu posibilități materiale reduse și copiilor instituționalizați în centrele de asistență socială din cele două județe ale Eparhiei Dunării de Jos", a precizat, într-un comunicat, pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt ADJ.

Prin acest program filantropic, nu mai puțin de 3.157 de copii din Brăila și Galați beneficiază de sprijin din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, valoarea totală a ajutoarelor oferite fiind de 315.700 lei. Centrul Eparhial Galați suportă 60% din această sumă, iar protopopiatele și parohiile câte 20%.

Ultima acțiune desfășurată în cadrul programului "Ne înnoim de Sfintele Paști" a fost cea din data de 13 aprilie 2022, când preoți din cadrul Centrului Eparhial și al Protopopiatului Tecuci, împreună cu tineri voluntari, le-au oferit daruri copiilor din Centrul de reabilitare și reintegrare socială a copilului cu handicap - Casa"David Austin" din localitatea Țigănești, comuna Munteni, județul Galați.

Preoții și voluntarii le-au împărțit copiilor produse de igienă și materiale pentru curățenie, jucării, încălțăminte, prosoape, dulciuri, cărți de rugăciune și iconițe. În acest centru social, sunt îngrijiți copii și tineri cu handicap mental, școlarizați în unități de învățământ special, separați temporar sau definitiv de părinții lor ca urmare a stabilirii, în condițiile legii, a măsurii plasamentului în acest tip de serviciu social. Aici, copiii și tinerii primesc servicii de tip rezidențial, servicii de reabilitare și recuperare, consiliere psihologică, asistență medicală și îngrijire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro