Mergi la conţinutul principal

Peste 3.000 de brăileni s-au angajat de la începutul anului

Peste 3.000 de brăileni au reuşit să se angajeze în primele 7 luni ale anului, în urma activităţilor desfăşurate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Astfel, de la începutul anului, au fost cuprinse în măsuri active peste 6.000 persoane, iar 3.062 au dobândit statutul de persoană ocupată.
Analizând structura pe grupe de vârstă a celor care şi-au găsit un loc de muncă, se observă că angajatorii sunt interesaţi în special de persoanele având între 35 şi 45 ani. Concret, 12,1% aveau vârsta sub 25 ani, 20,1% între 25-35 ani, 34,2 % între 35-45 ani, iar 33,6% cu vârsta mai mare de 45 ani. Structura acestora pe niveluri de pregătire a fost următoarea: 5,7% au nivel de pregătire primar, 25,6% au nivel de pregătire gimnazial, 34,6% au nivel de pregătire profesional/şcoala de arte şi meserii, 25,2% au nivel de pregătire liceal /postliceal şi 8,9% au nivel de pregătire universitar. Cei mai "norocoşi" în găsirea unui loc de muncă sunt bărbaţii, respectiv 75,1%, în timp ce femeile au reprezentat 24,9% din numărul total. Dintre cei care s-au angajat, 33,1% proveneau din mediul rural şi 66,9% din mediul urban.
"Solicitanţii de loc de muncă au participat la următoarele măsuri active: informare, consiliere şi orientare profesională, servicii de medierea muncii, cursuri de formare profesională, completarea veniturilor salariale ale şomerilor care se încadrează înainte de expirarea şomajului, stimularea mobilităţii forţei de muncă, prime de încadrare pentru angajarea absolvenţilor şi altele", a reamintit Simona Adriana Cîrligea, directorul executiv al AJOFM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro