Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 30 de persoane ranite intr-un test de evacuare a aparatului Airbus A380

Compania Airbus a anuntat, duminica, ranirea usoara a 32 de persoane in timpul testelor de evacuare a noului aparat de zbor A380, desfasurate la Hamburg, afirmind insa ca exercitiul a fost un succes, relateaza Reuters.
"Un pasager a suferit o fractura la picior, iar alte citeva persoane au fost ranite usor", a declarat Charles Champion, directorul programului A380.
Directorul Airbus, Gustav Humbert, a confirmat, la Hamburg, ca 32 de persoane au fost ranite in timpul exercitiului, una dintre ele prezentind o fractura la picior.
La exercitiul de evacuare a aparatului de zbor au participat 873 de persoane.
Testul de la Hamburg s-a desfasurat sub supravegherea expertilor Uniunii Europene si in prezenta unui reprezentant al Autoritatii Federale a Aviatiei, din Statele Unite.
In pofida ranilor minore suferite de pasageri in timpul evacuarii, compania Airbus a anuntat ca este multumita de rezultat.
"Suntem multumiti de acest rezultat care permite inceperea demersurilor pentru transportarea pasagerilor", a spus Champion.
David Voskuhl, purtator de cuvint al companiei Airbus, a declarat ca informatia initiala, conform careia unul dintre toboganele de evacuare nu a functionat corespunzator, era eronata.
"Toate toboganele au functionat, iar numarul ranitilor este acceptabil pentru un test de o asemenea amploare", a explicat Voskuhl.
In timpul exercitiului, toti cei 873 de participanti au putut parasi aeronava in maximum 90 de secunde, folosind opt dintre cele 16 usi de evacuare.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii