Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 30 de persoane ranite intr-un test de evacuare a aparatului Airbus A380

Compania Airbus a anuntat, duminica, ranirea usoara a 32 de persoane in timpul testelor de evacuare a noului aparat de zbor A380, desfasurate la Hamburg, afirmind insa ca exercitiul a fost un succes, relateaza Reuters.
"Un pasager a suferit o fractura la picior, iar alte citeva persoane au fost ranite usor", a declarat Charles Champion, directorul programului A380.
Directorul Airbus, Gustav Humbert, a confirmat, la Hamburg, ca 32 de persoane au fost ranite in timpul exercitiului, una dintre ele prezentind o fractura la picior.
La exercitiul de evacuare a aparatului de zbor au participat 873 de persoane.
Testul de la Hamburg s-a desfasurat sub supravegherea expertilor Uniunii Europene si in prezenta unui reprezentant al Autoritatii Federale a Aviatiei, din Statele Unite.
In pofida ranilor minore suferite de pasageri in timpul evacuarii, compania Airbus a anuntat ca este multumita de rezultat.
"Suntem multumiti de acest rezultat care permite inceperea demersurilor pentru transportarea pasagerilor", a spus Champion.
David Voskuhl, purtator de cuvint al companiei Airbus, a declarat ca informatia initiala, conform careia unul dintre toboganele de evacuare nu a functionat corespunzator, era eronata.
"Toate toboganele au functionat, iar numarul ranitilor este acceptabil pentru un test de o asemenea amploare", a explicat Voskuhl.
In timpul exercitiului, toti cei 873 de participanti au putut parasi aeronava in maximum 90 de secunde, folosind opt dintre cele 16 usi de evacuare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii